Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Solaris Urbino 15 LE Electric

Το Urbino 15 LE electric, ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο στο χαρτοφυλάκιο Solaris, έκανε την πρεμιέρα του. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της Solaris, αφιερωμένο τόσο στις αστικές όσο και στις υπεραστικές μεταφορές. Το Urbino 15 LE electric θα.... επιτρέψει στους χειριστές να σχεδιάσουν διαδρομές μηδενικών εκπομπών όχι μόνο εντός των ορίων της πόλης, αλλά και πέραν αυτών.

Η Solaris είναι βέβαιη ότι τα χαρακτηριστικά ενός λεωφορείου low entry, η μεγάλη γκάμα με μία μόνο φόρτιση και ένα ευρύ φάσμα επιλογών για επιπλέον εξοπλισμό, θα καλύψει τις ανάγκες τόσο της αστικής κυκλοφορίας, όσο και προαστιακές διαδρομές. 

Η καρδιά του ηλεκτρικού Urbino 15 LE είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 300 kW με εξαρτήματα κατασκευασμένα από πρωτοποριακή τεχνολογία SIC, κυκλώματα με βάση το καρβίδιο του πυριτίου. Ο κινητήρας ψύχεται με υγρά, ενώ η κινητήρια δύναμη μεταδίδεται στον δεύτερο άξονα του οχήματος. Η ενέργεια προέρχεται από ένα σύνολο 6 μπαταριών, με συνολική χωρητικότητα 470 kWh, 4 πακέτα έχουν εγκατασταθεί στο πίσω μέρος του αμαξώματος, τα υπόλοιπα δύο είναι τοποθετημένα στην οροφή.

Οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν σε γρήγορη λειτουργία, χρησιμοποιώντας έναν παντογράφο - τόσο συμβατικό, τοποθετημένο στην οροφή, όσο και ανεστραμμένο, χαμηλωμένο στην οροφή του λεωφορείου στο σταθμό φόρτισης. Επίσης, το ηλεκτρικό σασί τριών αξόνων είναι εφοδιασμένο με βύσμα σύνδεσης για επαναφόρτιση οχημάτων. Για την εξυπηρέτηση των πελατών, ο παραγωγός έχει επινοήσει τέσσερις επιλογές τοποθέτησης της προσθήκης φόρτισης σε λεωφορείο.


 


 Το μοντέλο που κυκλοφόρησε πρόσφατα διαθέτει σύστημα κλιματισμού με λειτουργία αντλίας θερμότητας, το οποίο χρησιμοποιεί θερμότητα που εισέρχεται από το εξωτερικό για να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία του οχήματος. Αυτή η λύση επιτρέπει την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του οχήματος, το οποίο μεταφράζεται απευθείας σε μια διευρυμένη γκάμα οδήγησης. Η συσκευή χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα ως υγρό λειτουργίας.

Η ηλεκτρική τρίθυρη έκδοση Urbino 15 LE διαθέτει 53 θέσεις και δύο επιπλέον πτυσσόμενα καθίσματα. Τα δύο καθίσματα είναι εφοδιασμένα με ISOFIX για να επιτρέπουν την ασφάλιση παιδικού καθίσματος. Η δίθυρη έκδοση μπορεί να χωρέσει έως και 65 θέσεις. Για προληπτική συντήρηση, το λεωφορείο συνδέεται και ενσωματώνεται με το δικό του σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης στόλου της εταιρείας, που ονομάζεται eSConnect, το οποίο εξασφαλίζει πλήρη τηλεμετρία, ανάλυση δεδομένων και συντήρηση ελαττωμάτων που έχουν ήδη εμφανιστεί, καθώς και ορισμένα επεισόδια που ενδέχεται να εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον.

Ο πίνακας διαδραστικών προγραμμάτων οδήγησης με οθόνες αφής συνδυάζει πολλές λειτουργίες ασφαλείας. Ξεκινώντας με προειδοποιήσεις που συμβουλεύουν τη στερέωση των ζωνών ασφαλείας, ενεργοποιούνται αυτόματα τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες, οι κάμερες ευρείας γωνίας αντί για τους καθρέφτες και το ενεργό σύστημα βοήθειας του οδηγού Mobileye Shield + για τον εντοπισμό εμποδίων στο τυφλό σημείο.

sakisgeorgiadis