Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Στο Ιταλικό δημόσιο ξανά η Alitalia με νέο όνομα Newco / ITA

Η ιταλική κυβέρνηση υπέγραψε διάταγμα αεροπορικών μεταφορών για τη δημιουργία μιας νέας εθνικής αεροπορικής εταιρείας, που θα διαδεχθεί τον αερομεταφορέα Alitalia.
Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει ...καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
 Οι υπουργοί Μεταφορών Paola De Micheli, Οικονομικών Roberto Gualtieri, Οικονομικής Ανάπτυξης Stefano Patuanelli και Εργασίας Nunzia Catalfo, υπέγραψαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας. «Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι. 

 Η Alitalia έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Το νέο όνομα της εταιρείας θα είναι Italia Trasporti Aereo (ΙΤΑ)

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα περιλαμβάνεται ο διευθύνων σύμβουλος Fabio Maria Lazzerini και ο πρόεδρος Francesco Caio.

sakisgeorgiadis