Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Μέτρα στήριξης Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τουριστικών λεωφορείων (Νόμος 4714/20)

Ψηφίστηκε την 29/7/2020, στην Ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ Α' 148/31-7-2020, το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιέχεται και ρύθμιση για μέτρα στήριξης των ΚΤΕΛ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τουριστικών λεωφορείων.
Αναμένεται συνεπώς η Υπουργική απόφαση, που ...θα εξειδικεύει τους όρους της ενίσχυσης και τα ποσά.


Το σχετικό άρθρο έλαβε αριθμό 111 και αναφέρει:

Άρθρο 111 Μέτρα στήριξης Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τουριστικών λεωφορείων 

1. Χορηγείται έκτακτη επιδότηση στις εταιρείες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθώς και στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών µεταφορών, που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία δηµόσιας χρήσης ως αποζηµίωση, για την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των διαθέσιµων θέσεων των επιβατών που διαθέτουν τα µέσα µεταφοράς, τα οποία διαθέτουν οι εταιρείες του παρόντος. Η έκτακτη επιδότηση, η οποία λαµβάνει τη µορφή χρηµατικού ποσού, χορηγείται τουλάχιστον για το διάστηµα από την έκδοση της υπ. αριθµ. Δ1α/Γ.Π.οικ 37992 κοινής υπουργικής απόφασης και µέχρι την πλήρη άρση των περιορισµών που αφορά στην κάλυψη των θέσεων των µεταφερόµενων επιβατών, λαµβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία πληρότητας θέσεων των δροµολογίων του αντίστοιχου χρονικού διαστήµατος της τελευταίας τριετίας. 

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών, Υποδοµών και Μεταφορών και Τουρισµού καθορίζονται το ύψος του χρηµατικού ποσού, η µέγιστη διάρκεια και ο τρόπος υπολογισµού και καταβολής της έκτακτης επιδότησης της παρ. 1, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτηµα για την εφαρµογή του παρόντος.

NOMOΣ 4714 /2020 by sakisgeorgiadis on Scribd



sakisgeorgiadis