Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΟΑΣΘ - Αστικά ΚΤΕΛ: Τι ισχύει για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων

 Σύγχυση έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, με αστικά λεωφορεία, στην περιοχή αρμοδιότητας ΟΣΕΘ, δηλαδή.... στις 85 περίπου αστικές γραμμές της Θεσσαλονίκης, που εκτελούν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα αστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουν το τοπίο, με οδηγίες προς ελεγκτές και επιβάτες:

Τα πιο σημαντικά:

1. Οι άνεργοι, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: αυτούς που απέκτησαν την ιδιότητα στο τελευταίο 12μηνο και τους μακροχρόνια άνεργους.

2. Η πρώτη κατηγορία, πρέπει να επιδεικνύει: α. βεβαίωση χρόνου ανεργίας, β. αποδεικτικό ανανέωσης γ. ταυτότητα

3. Η δεύτερη κατηγορία, πρέπει να επιδεικνύει: α. βεβαίωση χρόνου ανεργίας, β. ταυτότητα και γ. ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ (δείτε σχετική ανακοίνωση ΔΥΠΑ εδώ), η οποία διασφαλίζει ποιοί δικαιούνται μη καταβολή κομίστρου, καθώς υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Η εφαρμογή πρέπει να προστεθεί στο gov wallet, οπότε περιέχει και τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια και ο ελεγκτής διαπιστώνει αν ο άνεργος, πληροί την προϋπόθεση της σχετικής Υπουργικής απόφασης (δείτε την εδώ)

4. Όπου αναφέρεται επίδειξη ταυτότητας, εννοείται και η επίδειξη του Δ.Α.Τ. που μπορεί να έχει ο επιβάτης στην εφαρμογή gov wallet στο κινητό του.

5. Το σημαντικότερο: επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση με τη λέξη "πρόσφατη βεβαίωση χρόνου ανεργίας", από τους φορείς διευκρινίστηκε  ότι δεν χρειάζεται καθημερινή εκτύπωση, αλλά εβδομαδιαία. Εκτυπώστε τη βεβαίωση, μια φορά τη βδομάδα.

Κατεβάστε το αρχείο PDF εδώ

ή δείτε το :



sakisgeorgiadis