Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

"Ψαρεύουν" Έλληνες οδηγούς λεωφορείων

 Αρκετές πολυεθνικές, οι μεγαλύτερες της Ευρώπης και όχι μόνο, "έχουν ρίξει τα δίχτυα τους" στην Ελλάδα, για να "ψαρέψουν" οδηγούς λεωφορείων, καθώς...

οι Έλληνες οδηγοί λεωφορείων, έχουν τη φήμη οτι είναι "οι καλύτεροι στην Ευρώπη". Και είναι!

Μόνο που στην Ελλάδα, οι αποδοχές τους είναι πολύ χαμηλές για τη δουλειά που κάνουν (ιδιαίτερα οι οδηγοί αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα με τόσους επιθετικούς επιβάτες, που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα).

Κι έτσι, συχνά - πυκνά, εταιρείες εύρεσης προσωπικού από τη Γερμανία, και άλλες χώρες, αλλά και οι ιδιες οι εταιρείες συγκοινωνιών, διοργανώνουν "ημέρες καριέρας" σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, όπου έρχονται σε επαφή με Ελληνες οδηγούς και τους προσφέρουν τα διπλά και τριπλά, για να μεταναστεύσουν στη Γερμανία (κυρίως) , τη Γαλλία, την Αγγλία κ. λπ., όπου οι οδηγοί παίρνουν πολύ περισσότερα χρήματα, δουλεύοντας ομως πολύ περισσότερες ώρες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Γερμανία επιβάλλει ως "κοινοτική νομοθεσία", σκληρές διατάξεις και ποινές στους εργοδότες, που καταστρέφουν τις ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις, τις οποίες ομως δεν εφαρμόζει η ίδια, κάνοντας τα "στραβά μάτια" στις "συνθήκες γαλέρας" ...

Υπάρχουν Έλληνες οδηγοί, που εργάζονται 11 ωρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, αλλά δεν ελέγχονται ποτέ, οπότε, οι ιδιοι κερδίζουν τα χρήματα που θέλουν και οι Γερμανοί, βρίσκουν οδηγούς, απομυζώντας μπανανίες οπως η Ελλάδα.

Η Ελλάδα" προστατεύει τα δικαιώματα των οδηγών", πληρώνοντάς τους με τα μισά από όσα θα έπρεπε να παίρνουν, με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν σε χώρες, που δεν "προστατεύουν" τόσο τα ωράρια, ούτε τα "συνδικαλιστικά δικαιώματα", αλλά πληρώνουν τα διπλά, επειδή οι μεταφορές εκεί, πληρώνονται από τους χρήστες τους, που δεν έχουν την απαίτηση να είναι "ολα δωρεάν" , ούτε είναι "τζαμπατζήδες".

Επομένως, οι εταιρείες εκεί, εχουν χρήματα και μπορούν να πληρώνουν, κάτι που στην Ελλάδα... απαγορεύεται. 

sakisgeorgiadis