Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Θεσσαλονίκη : Άρχισαν τα όργανα με το Fly Over !

Σε δύο μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή του fly over της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Γράψαμε χθες για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και προτείναμε λύσεις (το άρθρο εδώ). Τώρα έχουμε ...φρέσκα νέα:

διαβάζουμε στο theopinion.gr το εξαιρετικό ρεπορτάζ της Ευφροσύνης Καζεπίδου:


Γενικός ξεσηκωμός στα Κωνσταντινουπολίτικα για το FlyOver: Καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα!

Η αίτηση αφορά τις κοπές δέντρων που πρόκειται να αρχίσουν από Δευτέρα στην περιοχή λόγω του FlyOver - Οργανώνουν κινητοποιήσεις - Απειλούν με προσφυγή στο ΣτΕ


Οι κάτοικοι βρίσκονται «στο πόδι» καθώς πληροφορήθηκαν από μέλη των συνεργείων που θα κάνουν τις υλοτομήσεις ότι οι σχετικές εργασίες ξεκινούν από Δευτέρα. Μάλιστα, υποδεικνύουν στο TheOpinion και δέντρα με κόκκινη σήμανση, τα οποία θα κοπούν στο πλαίσιο των εργασιών.

Ενδεικτικό της μεγάλης κινητοποίησης είναι ότι στην κυριολεξία εν μία νυκτί από την ώρα που έμαθαν ότι επίκειται η έναρξη εργασιών, συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές (με τη διαδικασία να συνεχίζεται), ενώ ήδη κινούν τις νομικές διαδικασίες για να εναντιωθούν και επίσημα στην υλοτόμηση. Τη Δευτέρα, άλλωστε, ημέρα έναρξης των εργασιών, έχουν εξαγγείλει μαζικές κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Αλέξη Αδαμίδη, ο οποίος μιλά στο The Opinion, oι κάτοικοι ζητούν να μην πραγματοποιηθούν οι κοπές των δέντρων κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού, κοπές που προβλέπονται στη μελέτη για το FlyOver, ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας, μία σε κάθε ρεύμα.

sakisgeorgiadis