Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΟΑΣΘ : H ...υπόσχεση Σταϊκούρα, που σόκαρε τον Δήμκα !

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ


Το πιο ενδιαφέρον παραλειπόμενο της σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του ΟΑΣΘ, ήταν...

μια στιχομυθία του Υπουργού Μεταφορών, με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων, Γιάννη Δήμκα:

ο Υπουργός ζήτησε προτάσεις για την άμεση αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, ώστε σε 5-10 μέρες να κυκλοφορούν τουλάχιστον 30 λεωφορεία παραπάνω. Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ιδέα κατέθεσε ο Διευθυντής Κίνησης του ΟΑΣΘ Σίμος Παπαδόπουλος, που όμως προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Ο κ.Δήμκας ρωτήθηκε από τον Υπουργό αν θα γίνει αποδεκτή από τους εργαζομένους, ο πρόεδρος του Συνδικάτου απήντησε "εκτιμώ πως θα την περάσω, αλλά απαιτείται γενική συνέλευση των εργαζομένων". Ο κ.Σταϊκούρας ρώτησε τον κ.Δήμκα, σε πόσες μέρες μπορεί να γίνει η Γ.Σ. και ο Γιάννης Δήμκας, απάντησε "σε 10-15 μέρες".

Σταϊκούρας: "Θα έρθω προσωπικά στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων" !

Εκεί ο Υπουργός έβγαλε την είδηση: "ωραία, κάντην το ταχύτερο και θα έρθουμε, σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου, εγώ, η υφυπουργός κ.Αλεξοπούλου και ο Γ.Γ. κ.Ξιφαράς, στη Γενική σας Συνέλευση, να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους ότι είναι για το καλό τους. Τους θέλουμε συμμάχους μας, στην προσπάθεια για βελτίωση των υπηρεσιών του Οργανισμού".

Οπως είναι φυσικό, η αναπάντεχη δέσμευση του κ.Σταϊκούρα, ξάφνιασε -προφανώς ευχάριστα- τον Γιάννη Δήμκα.

Οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον την προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στην οποία θα παρευρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία, αυτοπροσώπως ο Υπουργός Μεταφορών!


* Η δεοντολογία μας δεσμεύει να μην παραθέσουμε την έξυπνη πρόταση του Σίμου Παπαδόπουλου, θα το κάνει θεσμικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ.Δήμκας. 

sakisgeorgiadis