Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Σταϊκούρας : Άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ - Θέμα ημερών

 Στην ενίσχυση του δυναμικού και του στόλου του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο... υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και εκπροσώπων του ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, των ΚΤΕΛ και του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΘ.


Τον υπουργό συνόδευαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ενώ στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ΟΑΣΘ, μεταξύ των οποίων η έλλειψη οδηγών και ο αποδεκατισμένος στόλος λεωφορείων.

Τέλος του 2023 λύση στο ζήτημα της εκκαθάρισης στον ΟΑΣΘ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκκαθάρισης στον ΟΑΣΘ ο κ. Σταϊκούρας έδωσε ως χρονοδιάγραμμα το τέλος του 2023 για την επίλυση του.

“Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να επισκεφτούμε τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ, για να συζητήσουμε το μέλλον του ΟΑΣΘ, αλλά κυρίως πώς βραχυπρόθεσμα θα ενισχυθεί το έργο του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Και αυτή η συζήτηση οφείλεται σε δύο παράγοντες. Ο ένας είναι ότι ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2017, ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το χαλί, ούτε να το μεταθέτουμε στο μέλλον. Πρέπει συνεπώς να αποφασίσουμε από κοινού με τους φορείς και τους Θεσσαλονικείς τι συγκοινωνιακό έργο θέλουμε την επόμενη μέρα στην πόλη. Και έχουμε θέσει ως καταλυτική ημερομηνία για αυτό, το τέλος του 2023” τόνισε.


Και συμπλήρωσε: “Ταυτόχρονα σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης που είχαμε γνωρίζετε ότι γίνονται πολλά εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη και δρομολογούνται κι άλλα, όπως το flyover. Απαιτούν λοιπόν πρόσθετο συγκοινωνιακό έργο, άρα το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν κυρίως πώς θα ενισχυθεί ο αριθμός των λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Πρόσθετοι οδηγοί και λεωφορεία στους δρόμους της πόλης

Επιπλέον ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή στον ΟΑΣΘ είναι η έλλειψη οδηγών, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι 40-50 λεωφορεία επιπλέον θα είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στην πόλη, αν υπήρχε ο κατάλληλος αριθμός οδηγών.

“Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν πρόσθετοι οδηγοί στο δυναμικό του ΟΑΣΘ, κυρίως με παρεμβάσεις της ίδιας της διοίκησης. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν πρόσθετα λεωφορεία στους δρόμους και εκτιμώ ότι με κάποιες πρόσθετες κινήσεις που θα δρομολογήσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα λεωφορεία. Από αύριο προστίθενται οδηγοί και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας λεωφορεία” ανέφερε.

Και συμπλήρωσε ότι: “Επιπλέον δρομολογούνται ακόμα δύο παρεμβάσεις σε συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο στόλος”.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

sakisgeorgiadis