Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Θήβα: Πότε θα κατασκευαστεί στάση ΚΤΕΛ στο ιστορικό 90 ;

 
O βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, επανέρχεται με ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών για την ....αναγκαιότητα κατασκευής υποδομών για λειτουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90 χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι μετά το οριστικό́ κλείσιμο των δύο υφιστάμενων καταστημάτων ανεφοδιασμού οχημάτων και εστίασης στο προαναφερθέν σημείο, οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων και της ευρύτερης περιοχής βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία και αυξημένες δαπάνες μετακίνησης, αφού είναι αναγκασμένοι να διανύουν μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, τουλάχιστον 25 χιλιομέτρων, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιβαστούν στα υπεραστικά́ λεωφορεία διαφορών γραμμών του εσωτερικού, αλλά και σε λεωφορεία εκτελούντα δρομολόγια προς το εξωτερικό.

Επιπλέον, τονίζεται ότι τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θηβών, έχουν γίνει δέκτες διαμαρτυριών και παραπόνων, για τις υφιστάμενες ταλαιπωρίες των πολιτών και τις οικονομικές επιβαρύνσεις τους και έχουν αναδείξει το πρόβλημα, με το τελευταίο να έχει ζητήσει από την ΠΕ Βοιωτίας, να προβεί σε υπόδειξη χώρων προς τους αρμόδιους, για την δημιουργία ασφαλούς χώρου στάθμευσης.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 89872/17-12-2019 απάντηση σε όμοια ερώτησή μας, έχει αναφέρει ότι «… έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 83709/22-11-2019 έγγραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεότερο, συμπληρωματικό…», πλην όμως έως σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη το εύλογο και κοινωνικά αναγκαίο αίτημα – πρόταση του Δήμου Θηβαίων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θηβών, για δημιουργία στάσης στο ύψος των διοδίων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ερωτώνται εάν υφίσταται σχετικός προγραμματισμός και ποιο το χρονοδιάγραμμα.

sakisgeorgiadis