Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Επιβάτες ΚΤΕΛ απαίτησαν (και πέτυχαν) αλλαγή οδηγού, επειδή ..έτρεχε

 Την αλλαγή οδηγού λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, απαίτησαν και ...πέτυχαν επιβάτες του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Τρίκαλα, έχοντας καταγγείλει νωρίτερα τον 58χρονο οδηγό στην αστυνομία για… «επικίνδυνη οδήγηση».
Αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- το Κέντρο Άμεσης Δράσης («100») της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δέχτηκε κλήση από επιβάτη του λεωφορείου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο οδηγός «οδηγεί επικίνδυνα» πως κάνει «επικίνδυνες» προσπεράσεις και πως «φρενάρει απότομα».
Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας στάθμευσαν το λεωφορείο και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο σε οδηγό (αλκοτέστ κ.λπ.) και σε έγγραφα (ταχογράφο κ.ά.) χωρίς να διαπιστώνουν κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο μια «οριακή» υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, λόγο για τον οποίο βεβαιώθηκε η προβλεπόμενη παράβαση για υπερβολική ταχύτητα.
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση στους τροχονόμους αποτέλεσε το γεγονός ήταν η απόφαση των επιβαινόντων να αποβιβαστούν του λεωφορείου και να αρνούνται να συνεχίσουν το ταξίδι τους, απαιτώντας την αντικατάσταση του οδηγού, δηλώνοντας πως «εμείς δεν πάμε μαζί του». Όπως και έγινε τελικά με το ΚΤΕΛ Τρικάλων να υιοθετεί το αίτημα, αναθέτοντας σε νέο οδηγό την ολοκλήρωση του δρομολογίου, οδηγός που εσπευσμένα μετέβη στη Λάρισα.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά από τηλεφώνημα επιβάτη στο «100», αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας ακινητοποίησαν το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τρίκαλα, στη συμβολή της παλαιάς Εθνικής Οδού, Λάρισας – Θεσσαλονίκης με την περιφερειακή οδό Σάκη Καράγιωργα.
Από τον έλεγχο στον οδηγό δεν προέκυψε κάτι αξιόποινο, ενώ από τον έλεγχο στον ταχογράφο του λεωφορείου διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, λόγο για τον οποίο βεβαιώθηκε παράβαση για υπερβολική ταχύτητα. Στο μεταξύ κάποιοι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, παρότι δεν είχε διαπιστωθεί κάτι αξιόποινο σε βάρος του οδηγού, δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι «εμείς δεν πάμε μαζί του» και αρνήθηκαν να επιβιβασθούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δρομολόγιο, στον ίδιο οδηγό. Οι επιβάτες επέμεναν και έτσι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων έκανε αποδεκτό το αίτημά τους, με έτερο οδηγό να μετακινείται εσπευσμένα στη Λάρισα, οδηγός ο οποίος ανέλαβε το υπόλοιπο του ταξιδιού, με το δρομολόγιο να ολοκληρώνεται με καθυστέρηση.

sakisgeorgiadis