Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Απεργία ΟΑΣΘ : Κι αν δεν κατατεθεί η τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα;

 Ένα "ουφ" ανακούφισης βγήκε από τα στόματα χιλιάδων Θεσσαλονικιών, στο ...άκουσμα της είδησης, ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ (ΣΕΟΑΣΘ) αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων απεργιών και στάσεων εργασίας.

Αυτό συνέβη, επειδή έλαβε διαβεβαίωση από "κάτω" (προφανώς από τον Γ.Γ. Γιάννη Ξιφαρά), ότι "την  επόμενη εβδομάδα κατατίθεται η τροπολογία για τα δύο επιδόματα".

Οπότε γεννώνται δύο ερωτήματα:

1- Γιατί δεν κατατέθηκε η περίφημη αυτή τροπολογία την προηγούμενη εβδομάδα ή την προ-προηγούμενη; Μήνες παιδεύονται οι εργαζόμενοι και τους λένε "την επόμενη βδομάδα" και "την επόμενη εβδομάδα". Παρόμοια δέσμευση έλαβαν και στις αρχές Απριλίου.

2- Κι αν για μια ακόμη φορά, δεν κατατεθεί η τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα , παρά τη ρητή δέσμευση; 

Σάκης Γεωργιάδης


Υ.Γ. 1 "Ερχόμενη εβδομάδα" είναι η Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Παρασκευή 15 Ιουλίου. Το λέω επειδή χάθηκε η αίσθηση του χρόνου, σε δεσμεύσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Όταν λένε σε κάποιον φορέα της Θεσσαλονίκης "την ερχόμενη εβδομάδα θα λυθεί το πρόβλημά σας" συνήθως, λύνεται μετά από ...εκατοντάδες εβδομάδες.

Υ.Γ.2. Αφού θα κατατεθεί η τροπολογία, γιατί καλούν τους εργαζόμενους την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην Αθήνα; Για να τους τραβήξουν το αυτί;

sakisgeorgiadis