Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Έρχεται η φόρτιση ανώνυμων καρτών του ΟΑΣΑ με NFC

 Οι online πωλήσεις του Οργανισμού πραγματοποιούνται πλέον μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ και την εφαρμογή Athe.ena Card. Για την ολοκλήρωση των online αγορών.... απαιτείται προσωποποιημένη κάρτα Athena Card και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο χρήστης μέσω του online συστήματος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διατίθενται από τον Οργανισμό. Τα προϊόντα μηνιαίας χρονικής διάρκειας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό άνω του 70% επί των συνολικών Online πωλήσεων (μηνιαίο προϊόν κανονικής τιμής 65% και 9% το αντίστοιχο μειωμένης τιμής).


Δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών από την νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC

Η δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC που είναι σήμερα διαθέσιμη για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους ανώνυμων καρτών από τον Απρίλιο 2021, για όλα τα εισιτήρια κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναζητούν σημεία πώλησης και μετρητά.


Τι είναι το NFC

To NFC (Νear Field Communication) ονομάζουμε την τεχνολόγια που εφαρμόζεται κυρίως πάνω στα smartphone κι επιτρέπει στο κινητό να έχει ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές ή εξαρτήματα σε πολύ μικρή απόσταση.

Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί όπως και το bluetooth αλλά σε άλλη συχνότητα (13.56 Mhz) και σε πολύ μικρότερη εμβέλεια. Για να επικοινωνήσει ένα κινητό τηλέφωνο μέσω NFC με κάποια άλλη συσκευή ή εξάρτημα θα πρέπει να γίνει επαφή των δύο συσκευών ή να βρεθούν σε απόσταση το πολύ 4-5 εκατοστά.

Η λειτουργία του NFC στα κινητά τηλέφωνα και ιδιαίτερα στα smartphone είναι πολύ απλή. Η διαδικασία της διασύνδεσης μεταξύ του κινητού τηλεφώνου και της άλλης συσκευής που διαθέτει NFC γίνεται στιγμιαία και άμεσα χωρίς να γίνεται κάποιο είδος pairing.

Η διασύνδεση δύο συσκευών μέσω του NFC δεν προϋποθέτει κάποιον κωδικό πρόσβασης για την συνδεσιμότητα αλλά η διασύνδεση γίνεται άμεσα.

To NFC μπορεί να λειτουργήσει και να αλληλεπιδράσει με άλλες συσκευές με διαφορετικούς τρόπους.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να λειτουργήσει σαν smartcard (έξυπνη κάρτα). Αυτή η λειτουργία είναι πλέον και η πιο διαδεδομένη ειδικά στα smartphone που διαθέτουν nfc. Η λειτουργία αυτή μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε πιστωτική κάρτα και μπορείτε να πληρώνετε στα POS τοποθετώντας απλά το κινητό πάνω σε αυτά.





sakisgeorgiadis