Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Και νέα καθυστέρηση στην καταβολή της ενίσχυσης covid στις μεταφορές !

Πρέπει να ψηφιστεί ακόμη μια νομοθετική ρύθμιση!
Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι επειδή θέλει να ...επιταχυνθεί (!) η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης, προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης , πράγμα που.... σημαίνει ότι θα καθυστερήσει και άλλο η έκδοση των χρηματικών ενταλμάτων, μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία ! 

Η νομοθετική ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, ώστε να μη μείνουν έξω από την επιδότηση για τη μειωμένη πληρότητα 65%, οι επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωμένες οφειλές και δεν μπορούν να τις ρυθμίσουν. Με απλά λόγια, καθυστερούν εξωφρενικά να λάβουν την επιδότηση, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που δεν έχουν οφειλές, επειδή πρέπει να μπουν στην επιδότηση και όσοι έχουν οφειλές.




Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:


"προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες."



sakisgeorgiadis