Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Οι ΟΣΥ δωρίζουν λεωφορείο στο Δήμο Χαϊδαρίου

H Σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. (ΟΣΥ) και του Δήμου Χαϊδαρίου, εγκρίθηκε την 9η Φεβρουαρίου, από την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ...

η συνεργασία και ο συντονισμός δράσης των συμβαλλομένων φορέων με σκοπό την παραχώρηση ενός λεωφορείου από την ΟΣΥ ΑΕ προς τον Δήμο Χαϊδαρίου. 

Τα λεωφορείο (Midi 8,6μ. τύπου Solaris URBINO 8.6 με αριθμό κυκλοφορίας ΥΝΝ 9715, Αρ. Πλαισίου: SUU2410839B007243, ημερομηνία 1ης αδείας: 24/04/2009) χρησιμοποιούταν μέχρι πρότινος για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ. 

Ο Δήμος αποδέχεται τη δωρεά, εξέτασε το λεωφορείο με υπάλληλους του, το δοκίμασε, το βρήκε να λειτουργεί καλά, να είναι της τέλειας αρεσκείας του και κατάλληλο για την χρήση για την οποία τα προορίζει. 

Επίσης ο Δήμος δηλώνει, ότι κατά την εξέταση των λεωφορείων δεν διαπίστωσε πραγματικό ελάττωμα.

Το λεωφορεία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του πιλοτικού προγράμματος της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. παραχωρεί δωρεάν προς χρήση το ανωτέρω λεωφορείο στα πλαίσια της συμμετοχής της στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος Δημοτικής Συγκοινωνίας. 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου αναλαμβάνει τις δαπάνες για τα έξοδα λειτουργίας του λεωφορείου, συμπεριλαμβανομένων των τελών κυκλοφορίας, της ασφάλισης και του Κ.Τ.Ε.Ο.). 

Ο Δήμος αναλαμβάνει πλήρως από την ημέρα παραλαβής του λεωφορείου τις δαπάνες συντήρησης και επισκευών του. Ο Δήμος δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τις ανωτέρω δαπάνες. 

Η σύμβαση έχει διάρκεια επτά (7) μηνών. Ανάλογα με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στα δύο (2) μέρη να τροποποιήσουν την διάρκεια της.


(Photo credits: mesametaforas.gr)

sakisgeorgiadis