Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Η PLANET θα αναλάβει τη σύνταξη του διαγωνισμού για τα 1.300 καινούρια αστικά ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

 Προσλαμβάνεται με απευθείας ανάθεση, σύμβουλος στην προμήθεια των νέων λεωφορείων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, η PLANET Α.Ε., του Χρήστου Γιαννακόπουλου.
Καθήκον του συμβούλου θα είναι η κατάρτιση σωστών τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια των λεωφορείων, ώστε ο διαγωνισμός να είναι "δεμένος" και ....να μην κινδυνεύσει από ενστάσεις ή απόρριψη από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ή το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζει τη διαδικασία για την προμήθεια λεωφορείων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ με στόχο μέσα στο 2021 να αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στο στόλο των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (κάτι που αποκλείεται φυσικά να συμβεί).

Το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών προχωρά σε απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών κατάρτισης Τεχνικών Προδιαγραφών Προμήθειας Τροχαίου Υλικού στην εταιρεία «PLANET A.E. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» με ιδιαίτερα στενό χρονοδιάγραμμα και μάλιστα για συγκεκριμένους τύπους λεωφορείων.

Το κόστος, σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΨΙΔ8465ΧΘΞ-ΔΔΠ - Απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών κατάρτισης Τεχνικών Προδιαγραφών Προμήθειας Τροχαίου Υλικού. θα ανέλθει σε 24.552 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ώστε να ολοκληρωθεί η κατάρτιση Τεχνικών Προδιαγραφών Προμήθειας Τροχαίου Υλικού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την περαιτέρω αγορά σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορείων.







Τεχνικές προδιαγραφές για συγκεκριμένα λεωφορεία

Η ανάθεση έγινε για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης Τεχνικών Προδιαγραφών Προμήθειας Τροχαίο υ Υλικού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τα κάτωθι:
Π1.Τεχνικές Προδιαγραφές Απλού Υβριδικού Αστικού Λεωφορείου 12m Κατηγορίας EURO VI-
Π2. Τεχνικές Προδιαγραφές Απλού Αστικού Λεωφορείου Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) 12m Κατηγορίας EURO VI & Αρθρωτού 18m
Π3. Τεχνικές Προδιαγραφές Απλού Ηλεκτρικού Αστικού Λεωφορείου 12m και των παρελκόμενων αυτού (φορτιστών βραδείας φόρτισης)
Π4. Κριτήρια αξιολόγησης προσφορών για την υπό διαμόρφωση σχετική Διακήρυξη.

Τα παραδοτέα Π1-Π2-Π3 θα πρέπει να υποβληθούν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, από την έναρξη ισχύος της σχετικής σύμβασης και το παραδοτέο Π4 θα πρέπει να υποβληθεί εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, κατά το μέγιστο, από την έναρξη ισχύος της σχετικής σύμβασης.

Παράλληλα ορίστηκε τριμελή επιτροπή παραλαβής με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης Τεχνικών Προδιαγραφών Προμήθειας Τροχαίου Υλικού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Η προμήθεια των λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί μέσω δύο διαγωνισμών, καθώς ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που αναζητεί το υπουργείο Υποδομών είναι πολύ μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ποικιλομορφία ως προς τις προδιαγραφές και τον τύπο τους.

Ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά 800 λεωφορεία (350 φυσικού αερίου CNG, 400 ηλεκτρικά και 250 diesel Euro VΙ), εκ των οποίων τα 600 θα κατευθυνθούν στην Αθήνα και τα 200 στη Θεσσαλονίκη. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300 και 350 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια 500 λεωφορείων, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός θα είναι ηλεκτρικά. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να αυξήσει όσο το δυνατόν τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που πρόκειται να προμηθευτεί, καθώς αποτελεί τον μοναδικό (από αυτούς που περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό) τύπο οχήματος που επιδοτείται με κοινοτικούς πόρους.
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία



sakisgeorgiadis