Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Η Κινέζικη BYD μπήκε και στην αγορά της Φινλανδίας

Η BYD εισήλθε για πρώτη φορά στη φινλανδική αγορά λεωφορείων και πούλμαν αφού έλαβε παραγγελία από τη δημόσια επιχείρηση μεταφοράς Nobina. Η παραγγελία αποτελείται από συνολικά 106 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD από τα οποία 64 μονάδες προορίζονται για τη Nobina στο Ελσίνκι και ..42 μονάδες για τη λειτουργία της Nobina στο Τουρκού. Μεταξύ αυτών, το νέο μοντέλο χαμηλού δαπέδου 15 μέτρων BYD. Είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έγινε ποτέ για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στη Φινλανδία.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί επίσης ένα «τριπλό ορόσημο», με τη Nobina να είναι ο πρώτος πάροχος συγκοινωνιών στην Ευρώπη που παραγγέλνει το τελευταίο μοντέλο eBus χαμηλού δαπέδου 15 μέτρων της BYD. 

Συνολικά 42 από τα νέα οχήματα θα τεθούν σε λειτουργία από τη Nobina στο Turku, στη νοτιοδυτική ακτή της Φινλανδίας, το καλοκαίρι του 2021. Αυτά τα λεωφορεία 15 μέτρων προσφέρουν χωρητικότητα 47 + 3 θέσεων. Με μία μόνο φόρτιση, είναι δυνατή η εμβέλεια 400 χιλιομέτρων υπό συνθήκες δοκιμής SORT 2 σύμφωνα με τη BYD. Η παραγγελία στόλου της Nobina για τη λειτουργία του στο Ελσίνκι - με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2021 - περιλαμβάνει 20 μοντέλα χαμηλού δαπέδου 12 μέτρων BYD και 44 αρθρωτά μοντέλα 18 μέτρων BYD.

Η σχέση της BYD με τη Nobina είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, με τα καθαρά ηλεκτρικά eBus να λειτουργούν στη Σουηδία και τη Νορβηγία. Η BYD έχει τώρα παραδώσει πάνω από 400 eBus σε 20 κωμοπόλεις σε όλη τη Σκανδιναβία. Με τα BYD eBuses στη Σκανδιναβία, η Nobina έχει συγκεντρώσει πάνω από επτά εκατομμύρια «ηλεκτρικά χιλιόμετρα», ισοδύναμα με τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 7.500 τόνους.




sakisgeorgiadis