Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Η VOLVO πούλησε ηλεκτρικά λεωφορεία στο ...Βόρειο Πόλο !

Η πόλη Μπόντε (Bodö) στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας έχει παραγγείλει 31 ηλεκτρικά λεωφορεία Volvo και την υποδομή φόρτισης, με ....συμβόλαιο που περιλαμβάνει και το σερβις των οχημάτων, όπως συνηθίζεται πλέον σε όλες τις αγορές καινούριων λεωφορείων, σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Όταν τα λεωφορεία τεθούν σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2021, θα είναι τα "βορειότερα" ηλεκτρικά λεωφορεία στον κόσμο και τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα λειτουργήσουν βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.


O Δήμος του Μπόντε, τον οποίο θα εξυπηρετούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία, έχει πληθυσμό 56.000 κατοίκων και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ζωής.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο αειφορίας για τις οδικές μεταφορές στη βόρεια Νορβηγία και είναι τεράστιας σημασίας τόσο για την περιοχή όσο και για εμάς », λέει ο Anders Mjaaland, διοικητικός διευθυντής του ομίλου Saltens, ιδιοκτήτης της Nordlandsbuss, που διαχειρίζεται τη λειτουργία των ηλεκτρικών λεωφορείων. 

Η συμφωνία ήρθε μετά από μια ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη ανάλυση των ασυνήθιστων προϋποθέσεων της Bodö για την ηλεκτροκίνητη λειτουργία λεωφορείων. «Η αρχική μας ανάλυση, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης διαδρομής, παίζει καθοριστικό ρόλο στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Η τοπογραφία, η συχνότητα διαδρομής και η εγγύτητα με το αμαξοστάσιο και το συνεργείο είναι άλλα σημαντικά ζητήματα στην προσφορά μας », εξηγεί ο Svenn-Åge Lökken, Διευθυντής Πωλήσεων της Volvo Buses στη Νορβηγία. 

Από τα 31 ηλεκτρικά λεωφορεία: 
17 είναι 12μετρα τρίθυρα Volvo 7900 Electric και τα υπόλοιπα 
14 είναι υψηλής χωρητικότητας (αρθρωτά) τετράθυρα Volvo 7900 Electric Articulated bus. Αυτά μπορούν να μεταφέρουν έως 120 επιβάτες. Η υποδομή φόρτισης θα παραδοθεί από την Ελβετική ABB , η οποία συνεργάζεται πλέον με τη VOLVO στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Volvo 7900 Electric Articulated


sakisgeorgiadis