Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πάρις Μπίλλιας για flyover: "Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη"

"Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς άρχισε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το Flyover, την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, με υπερυψωμένη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. 
Ως μηχανικός, αλλά και έχοντας διατελέσει πρόεδρος, επί σειρά ετών, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, μόνο χαρά μπορώ να νιώθω για την εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο έργο το πιστέψαμε στο Επιμελητήριο και το προωθήσαμε. 
Το έργο θα δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και στις κακοτεχνίες της υφιστάμενης οδού. Παράλληλα, θα προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αφού θα σταματήσουν τα μποτιλιαρίσματα που αυξάνουν τα καυσαέρια και, κυρίως, θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων.", 

έγραψε στο f/b ο Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ. Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος είναι και μέλος του ΟΣ.Ε.Θ., επομένως, πέραν της ιδιότητας του Μηχανικού, έχει καλή "αίσθηση" του χώρου των υποδομών των μεταφορών και συγκοινωνιών.


Διαβάστε επίσης:
Προχωράει στα σχέδια η υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρος (fly-over) στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης

sakisgeorgiadis