Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη αύριο Τετάρτη ο Υπουργός Μεταφορών

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται αύριο κλιμάκιο του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. με επικεφαλής τον Υπουργό κ.Κώστα Καραμανλή. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ....θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα Μακεδονίας (κεντρικό κτίριο Β. Όλγας 198 Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων), αύριο, στις 16.00’.

O Υπουργός έρχεται σε μια ευνοϊκή συγκυρία για την κυβέρνηση, καθώς τα χρόνια προβλήματα του ΟΑΣΘ, έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης, με την επικείμενη προμήθεια 230 λεωφορείων, που θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 μήνες, ενώ ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπέρκαμψης της περιφερειακής οδού (fly over).

Παράλληλα, τρέχει και το θέμα της ανανέωσης της θητείας διοικήσεων φορέων όπως ο ΟΣΕΘ, ο ΟΑΣΘ κ.λπ., που έχουν λήξει από τις 9-8-2020, στις οποίες μάλλον δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αφού το έργο τους -ιδιαίτερα του ΟΣΕΘ- κρίνεται απολύτως επιτυχημένο, κυρίως χάρις στη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, που έδωσε βαθιά ανάσα στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ...μισό βήμα πριν την κατάρρευση.

Νωρίτερα, ο Υπουργός θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΣΕΘ και το σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το κεντρικό αμαξοστάσιο του Μετρό και τα έργα του Μετρό στην Καλαμαριά, ώστε να δώσει την απαραίτητη "εικόνα" στον Πρωθυπουργό, ενόψει της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ. που ακυρώθηκε.

sakisgeorgiadis