Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

12 σούπερ τρένα αποκτούν οι Σιδηρόδρομοι Ταϊβάν

Η εταιρική συμμαχία Hitachi κέρδισε το διαγωνισμό. 
Στις 15 Μαρτίου 2023, η Taiwan High Speed Rail ανακοίνωσε ότι ...αποφάσισε να προμηθευτεί νέες σιδηροδρομικές μονάδες υψηλής ταχύτητας από κοινοπραξία εταιρειών με επίκεντρο τη Hitachi και την Toshiba, γνωστή ως «HTSC». 

75 εκατομμύρια το κόστος κάθε τρένου

Ο αριθμός των τρένων που αγοράστηκαν ήταν 12, μ 12 βαγόνια το καθένα, και η τιμή αγοράς ήταν περίπου 124 δισεκατομμύρια γιεν (900 εκατομμύρια ευρώ, 75 εκ. ευρώ η κάθε αμαξοστοιχία). 

Με την εισαγωγή αυτών των νέων οχημάτων, η Ταϊβάν Σιδηρόδρομος Υψηλών Ταχυτήτων θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες πιο άνετα και αποτελεσματικά. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο συντελεστής φορτίου τρένων (ειδικά η ζήτηση ταξιδιού κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου και διακοπών), οι μελλοντικές τάσεις αύξησης της χωρητικότητας και τα προγράμματα συντήρησης και λειτουργίας των τρένων, ο Σιδηρόδρομος Υψηλών Ταϊβάν άρχισε να προμηθεύεται σιδηροδρομικά οχήματα υψηλής ταχύτητας επόμενης γενιάς από το 2019. 

Αναπτύσσουν ταχύτητες μέχρι 300 χλμ/ω

Σύμφωνα με τα Ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ότι το τελευταίο μοντέλο "N700S" που χρησιμοποιήθηκε στο Tokaido / Sanyo Shinkansen και Kyushu Shinkansen κλπ. θα είναι αυτό που θα αγοραστεί.

sakisgeorgiadis