Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΟΑΣΘ : Μπαίνει Ορκωτός Ελεγκτής για τη διερεύνηση της διαχείρισης των οικονομικών του Συνδικάτου

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Mε τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, κλήθηκε κορυφαίος Ορκωτός Ελεγκτής της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του Συνδικάτου Εργαζομένων, για ...

μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τη μεθοδολογία εξέτασης, διαφόρων καταγγελιών που υπάρχουν από συνδικαλιστικές παρατάξεις, για πιθανές ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση.

Ο Ορκωτός Ελεγκτής ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ (ΣΕΟΑΣΘ) , για το περίγραμμα του ελέγχου, που θα περιλαμβάνει φορολογικές, ασφαλιστικές και διαχειριστικές παραμέτρους για να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα, όπως καταγγέλουν κάποιοι εκπρόσωποι παρατάξεων ή υπάρχουν φορολογικά ζητήματα και αναλογιστικά σφάλματα στον υπολογισμό του "εφάπαξ", που δικαιούνται οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ , όταν αποχωρούν προς συνταξιοδότηση.

Στο παρελθόν, πολλοί εκπρόσωποι παρατάξεων άφησαν αιχμές ότι "χάθηκαν λεφτά", από τα ταμεία του Συνδικάτου., καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί, αν ευσταθεί ή όχι.

Η θέση του Συνδικάτου: "φέρτε Ελεγκτές, όλα στο φως"




Η θέση της ΟΔΕΟ

"Δεν μας εκπλήσσει ο αποπροσανατολισμός των 2 παρατάξεων με την κατρακύλα και τα άθλια ψέματα προς το ΟΔΕΟ, προφανώς γιατί δεν έχουν απάντηση σε τίποτα από όσα καταγγείλαμε και ο στόχος τους είναι να πάει η μπάλα στην εξέδρα, ώστε να βάλουν κάτω από το χαλάκι όλες τις ευθύνες τους : Όπως το ξεπούλημα των εργαζομένων, την υπόθεση του αόρατου εκπρόσωπου των εργαζομένων ( ο οποίος σε μερικές εβδομάδες κουνάει μαντήλι) αλλά και την εκκρεμότητα του Ορκωτού λογιστή για Διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!

Ξέχασαν, βέβαια, 60 χρόνια ιστορίας, όταν βρίσκονταν στο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον της Ελλάδας, όπως επίσης ξέχασαν τις περιόδους των παχιών αγελάδων για τον Εργοδοτικό Συνδικαλισμό με Εργατοπατέρες/Εργοδότες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ εισόδημα, ενώ είχαν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ .Να μην ξεχνάμε τα Ταμεία του Συνδικάτου με εκατομμύρια ευρώ έσοδα, τα οποία λεηλατήθηκαν και αυτή την στιγμή είναι άδεια (χάνοντας οι συνάδελφοι τα λεφτά τους) ενώ την ίδια στιγμή, οι δύο παρατάξεις αρνούνται τον έλεγχο από Ορκωτό λογιστή.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΕΟ"





sakisgeorgiadis