Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Bluebus & Siemens : Μια δυνατή συνεργασία στα ηλεκτρικά λεωφορεία

 Περισσότερα από 100 λεωφορεία της Γαλλικής Bluebus λειτουργούν με κινητήρες Siemens Commercial Vehicles. Οι δύο εταιρείες προωθούν πράγματι μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση, η οποία.... δημιουργήθηκε με συνεργασία σε πολλά έργα. 

Το κύριο αποτέλεσμα τέτοιων συνεργασιών είναι ο τα 100 Bluebus μηδενικών εκπομπών 12 μέτρων στην καθημερινή λειτουργία μέχρι στιγμής. 

Στην πραγματικότητα, το Bluebus υπήρξε ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ένα εσωτερικό προϊόν που αναπτύχθηκε εντός του Ομίλου Bollorè) και τους μετατροπείς ELFA 3. 

Περισσότερα από 16.000 συστήματα οδήγησης ELFA έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τώρα. 
Επιπλέον, μια παραγγελία πάνω από 100 Bluebus έχει δοθεί στις αρχές του 2021 στο Παρίσι.

Bluebus - Siemens: συνεργασία με βάση το ηλεκτρονικό λεωφορείο 

Κάθε Bluebus μπορεί να εξοπλιστεί με έξι πακέτα μπαταριών 63 kWh με τεχνολογία LMP (Lithium Metal Polymer), που αναπτύχθηκε από την Blue Solutions, θυγατρική του Ομίλου Bolloré. Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης LMP ξεχωρίζουν χωρίς να περιέχουν διαλύτες, κοβάλτιο, νικέλιο και είναι πολύ ανακυκλώσιμες (και παρέχονται επίσης στο Daimler Truck για τη σειρά eCitaro, προαιρετικά). 

Με το σύστημα οδήγησης Siemens ELFA, το Bluebus 12 μέτρων μπορεί να ανακτήσει έως και 90% της ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, παρέχοντας έτσι έως και SORT 320 km οδήγηση με μία μόνο φόρτιση, λέει η εταιρεία. 

 Ο μετατροπέας ELFA 3 με ενσωματωμένη λειτουργία ελέγχου κίνησης βελτιστοποιεί την αλληλεπίδραση μεταξύ φρένων, ηλεκτρικής κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας. Τα αποτελέσματα, επισημαίνουν οι συνεργάτες, είναι μειωμένοι χρόνοι λειτουργίας για σέρβις και ταυτόχρονα, μειωμένες εκπομπές σωματιδίων στις στάσεις λεωφορείων λόγω ελαχιστοποιημένης μηχανικής θραύσης. 




16.000 συστήματα οδήγησης Siemens ELFA τέθηκαν σε λειτουργία μέχρι τώρα 

Τόσο η Bluebus όσο και η Siemens υπογραμμίζουν: «Οι πελάτες του Bluebus με έλξη Siemens μπορούν να βασίζονται σε επιπλέον είκοσι χρόνια συνεχούς καινοτομίας και βαθιάς εμπειρίας σε καθένα από τους βασικούς κλάδους: τα συστήματα μπαταριών Blue Solutions και τα ηλεκτρικά συστήματα Siemens, με την ELFA να γιορτάζει ακόμη και 25 χρόνια ως σήμα κατατεθέν. Μέχρι στιγμής 16.000 συστήματα οδήγησης ELFA τέθηκαν σε λειτουργία με επιτυχία και υπάρχουν ακόμη πολλά, καθώς οι ανάγκες για λύσεις μηδενικών εκπομπών, αθόρυβης και βιώσιμης κινητικότητας μπορούν να απαντηθούν μόνο με προηγμένα τεχνολογικά οχήματα όπως το Bluebus ».

sakisgeorgiadis