Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πώς η τεχνολογία διασφαλίζει ότι στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, θα σταθμεύουν ΑμεΑ

 Ο πάντα πρωτοπόρος δήμος Τρικάλων και ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, έκαναν το εξής απλό, για να μην παρκάρουν άνθρωποι που δεν το δικαιούνται, στις θέσεις που είναι προορισμένες μόνο για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ):

Τοποθέτησαν έναν ειδικό αισθητήρα πακτωμένο στην άσφαλτο, ο οποίος ...αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου όταν αυτό τον καλύψει και αναζητά την ειδική RFID κάρτα την οποία ήδη διαθέτει δωρεάν ο δήμος, σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. 

Οπότε, στο αυτοκίνητο του ανάπηρου, υπάρχει η κάρτα, που δίνει σήμα ότι το όχημα, που βρίσκεται πάνω από τον αισθητήρα, ανήκει όντως σε ανάπηρο. 

Αν ο αισθητήρας στο έδαφος, δεν εντοπίσει τη συγκεκριμένη συσκευή-πομπό στο όχημα, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Φυσικά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αποτρέπονται μη εξουσιοδοτημένα άτομα, να παρκάρουν σε θέσεις, που έχουν κατοχυρωθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο, που διαθέτει θέσεις για στάθμευση υπαλλήλων, μπορεί να χορηγηθεί η ασύρματη κάρτα στους υπαλλήλους και όταν παρκάρει πελάτης, ενημερώνεται άμεσα το κέντρο διαχείρησις της στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο και μπορεί να ειδοποιηθεί ηχητικά ο παραβάτης, ότι πρέπει να απομακρύνει το όχημά του.




sakisgeorgiadis