Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Στάση εργασίας στο Μετρό (της Αθήνας)

Στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ΣΕΛΜΑ, για την Τετάρτη, 26 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως.... και τις 10:00 το πρωί, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο «έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζουν, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη, 26 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 10:00 το πρωί.


Βασικό αίτημά τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων.


«Παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις από τη μεριά των εργαζομένων για έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Χαιρέτας, εξακολουθεί να σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.


Αναφέρουν σοβαρές ελλειψεις σε ανταλλακτικά, υπογραμμίζουν πως τα τρένα έχουν πολλά προβλήματα και κάνουν λόγο για εργασιακή ανασφάλεια από τη μη υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.


«Αυταρχική συμπεριφορά και εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων με νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους που δεν υπολογίζουν την εμπειρία από τον εργασιακό τους βίο, με αποτέλεσμα να δηλώνουν παραιτήσεις ο ένας μετά τον άλλον. Κακοδιοίκηση είναι η λέξη που μας έρχεται στο μυαλό», καταλήγουν οι εργαζόμενοι κι ανακοινώνουν πως θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη.

sakisgeorgiadis