Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την προμήθεια Thesscard για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ( ΜΕΤΡΟ - ΟΑΣΘ - ΚΤΕΛ )

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 30-10-2024 

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) προκηρύσσει διαγωνισμό για ....την προμήθεια μέσων κομίστρου και, συγκεκριμένα, της ηλεκτρονικής thesscard, που θα χρησιμοποιείται από τους επιβάτες, τόσο του μετρό, όσο και των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

«Με την προκήρυξη του διαγωνισμού ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την προμήθεια ικανού αριθμού καρτών που θα διατεθούν στο επιβατικό κοινό για τη χρήση του ηλεκτρονικού ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης. Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας που με την λειτουργία του Μετρό θα αναπτυχθεί στα πρότυπα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 960.000 πλαστικών καρτών και έχει προϋπολογισμό 1,690 εκατ. ευρώ, μαζί με την προαίρεση, που αφορά την προμήθεια μεγαλύτερου αριθμού καρτών.

Η thesscard θα είναι προσωποποιημένη ή μη και θα μπορεί, από τον χρήστη, να φορτώνεται με πολλά προϊόντα κομίστρου, που σχεδιάζει ο ΟΣΕΘ. Σχεδιάζονται οκτώ προϊόντα κομίστρου, όπως το εισιτήριο απεριορίστων μετεπιβιβάσεων διάρκειας 70 λεπτών, το εισιτήριο δύο διαδρομών (μετ’ επιστροφής), το εισιτήριο 10+1, το εισιτήριο διαδρομών ειδικής χρήσης για αεροδρόμιο, γραμμή Εxpress, το ημερήσιο εισιτήριο, το τουριστικό 3 ημερών, οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και λοιπές κάρτες (μαθητικές, φοιτητικές, ΑΜΕΑ).

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η προμήθεια μέσων κομίστρου υπό μορφή «έξυπνων καρτών» με σκοπό την αξιοποίησή τους στο Α.Σ.Σ.Κ. του ΟΣΕΘ. 

Ο τύπος της κάρτας είναι ο ακόλουθος: 
«Κάρτα»: 
«Έξυπνη κάρτα» με μικροεπεξεργαστή, επαναφορτιζόμενη (reloadable), με δυνατότητα χρήσης χωρίς επαφή (Contactless Smart Card - SC), η οποία θα μπορεί να υλοποιεί οποιονδήποτε συνδυασμό προϊόντων κομίστρου, επιλεγεί από τον ΟΣΕΘ. 

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή και παράδοση μέσων κομίστρου υπό μορφή «Έξυπνων Καρτών» ως ακολούθως: 960.000 τεμ. έξυπνων καρτών με δικαίωμα προαίρεσης αρ. τεμαχίων κόστους έως 355.000€ πλέον ΦΠΑ (επαύξηση φυσικού και χρονικού αντικειμένου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 337 του Ν. 4412/2016) 

1. «Έξυπνες Κάρτες» 

Ο τύπος της κάρτας είναι ο ακόλουθος: «Έξυπνη κάρτα» με μικροεπεξεργαστή, επαναφορτιζόμενη (reloadable), με δυνατότητα χρήσης χωρίς επαφή (Contactless Smart Card - SC), η οποία θα μπορεί να υλοποιεί οποιονδήποτε συνδυασμό προϊόντων κομίστρου, επιλεγεί από τον ΟΣΕΘ. 

1.1. Γενικά Χαρακτηριστικά «Κάρτας» 

Οι «έξυπνες κάρτες» θα έχουν τη δυνατότητα: 

1. Να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν το σύνολο των δεδομένων που απαιτούνται για την εφαρμογή των προϊόντων κομίστρου που θα επιλέγει ο ΟΣΕΘ. 

2. Να ενημερώνονται σε οποιαδήποτε αλλαγή κατάστασης κατά την υλοποίηση των προϊόντων κομίστρου (πχ. έκδοση, φόρτιση, επικύρωση, είσοδο και έξοδο σε πύλες, κλπ.). 

3. Να επαναφορτίζονται. 

4. Να υλοποιούν περισσότερα του ενός προϊόντα κομίστρου ταυτόχρονα. 

5. Να υλοποιούν πρόσθετες υπηρεσίες που θα αποφασίζει ο ΟΣΕΘ πέραν των προϊόντων κομίστρου (πχ. για την πληρωμή parking στους σταθμούς του μετρό, για την εφαρμογή εκπτωτικών προσφορών, κλπ.). 

6. Να μπορούν να «προσωποποιηθούν». 

Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει το σύνολο του λογισμικού και του εξοπλισμού που απαιτείται για την κατασκευή των «έξυπνων καρτών». 

Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για την διασφάλιση της «συμβατότητας» των «έξυπνων καρτών» με το σύστημα ΟΣΕΘ/ΜΕΤΡΟ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ετών. 

sakisgeorgiadis