Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμητρα Τζιάτζιου, οδηγός ΚΤΕΛ : Το πρόσωπο της ημέρας

 "Το πρόσωπο της ημέρας", είναι μια υπέροχη ελληνική ταινία του 1965, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. 
Ο Γρηγόρης (Κώστας Βουτσάς), καταστηματάρχης από την Κατερίνη, κερδίζει ....το πρώτο βραβείο σε ένα ραδιοφωνικό διαγωνισμό με τίτλο "Το πρόσωπο της ημέρας", που του καλύπτει τα έξοδα διαμονής, για μια βδομάδα, στην Αθήνα.

 Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, τα μέλη δύο συμμοριών νομίζουν πως είναι ο «Πολύδωρος», ο άνθρωπος που επρόκειτο να μεταφέρει ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, για να το πουλήσει σε κάποιον πλούσιο συλλέκτη.


Σάββατο βράδυ...

60 σχεδόν χρόνια μετά, μια νεαρή οδηγός , η Δήμητρα Τζιάτζιου, πάλι από την Κατερίνη, γίνεται το πρόσωπο της ημέρας.

Το λόγο, τον εξηγούν οι επιβάτες του δρομολογίου, από την όμορφη Κατερίνη προς τα χωριά τους και στάσεις της Νέα Εφέσου, Κονταριωτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντού, Καρίτσας και Δίου.

Είναι Σάββατο βράδυ, 7 Σεπτεμβρίου 2024 και η μισή χώρα, πλήττεται από έντονες βροχοπτώσεις και μπουρίνια. Οι τελευταίοι επιβάτες από Κατερίνη μπαίνουν στο λεωφορείο της Δήμητρας, για να επιστρέψουν στα χωριά τους. Σε όλη τη διαδρομή βρέχει καταρρακτωδώς και οι επιβάτες θα πρέπει να διανύσουν σημαντικές αποστάσεις, από τη μία στάση, που υπάρχει στο κέντρο κάθε χωριού, μέχρι το σπίτι τους, φορτωμένοι πράγματα.

 Η Δήμητρα παίρνει πρωτοβουλία και αποβιβάζει τους επιβάτες κοντά στα σπίτια τους κι όχι στην προκαθορισμένη στάση, τροποποιώντας το δρομολόγιο, λίγο παράτυπα, αλλά πολύ ανθρώπινα!

Οι 30 επιβάτες συγκινούνται από τη φροντίδα της νεαρής οδηγού, στέλνουν ευχαριστήρια επιστολή σε τοπικά ΜΜΕ και το θέμα γίνεται Viral, με χιλιάδες ανθρώπους να συγχαίρουν τη νεαρή (και πολύ ικανή όπως μάθαμε) οδηγό.

Τι άλλο να πει κανείς εκτός από "εύγε";


Σάκης Γεωργιάδης

sakisgeorgiadis