Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟΥΡΚΙΑ : Έμπλεξαν άσχημα δύο Έλληνες οδηγοί τουριστικών λεωφορείων !

 Απίστευτη περιπέτεια ζουν δυο Έλληνες που συνελήφθησαν στην Τουρκία για… διακίνηση μεταναστών.

Οι δύο Έλληνες, οδηγήθηκαν στις φυλακές.... Ραιδεστού (Τεκιρντάγ), με τους Τούρκους να τους κατηγορούν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για τον Στυλιανό Κριεζή, οδηγό τουριστικού λεωφορείου από το Κικλίς, και τον Μάμα Μαυρίδη ξεναγό από τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ όταν 50 Έλληνες επέστρεφαν από το ταξίδι τους, από την Κωνσταντινούπολη στην Αλεξανδρούπολη. Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν το λεωφορείο στην περιοχή της Ραιδεστού, όπου εντόπισαν έναν Μαροκινό παράνομο μετανάστη κρυμμένο ανάμεσα στις ρόδες και το σασί του οχήματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Ο κρυμμένος μετανάστης στο σασί του λεωφορείου, που έστειλε τους Έλληνες οδηγούς στις Τουρκικές φυλακές


Παρά τις δηλώσεις από τον οδηγό και τον ξεναγό ότι δεν έχουν καμία σχέση και δεν ήξεραν ότι κρύφτηκε ο Μαροκινός, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε να τους οδηγήσει στις φυλακές Ρεδαιστού μέχρι να δικαστούν. Η ημέρα της δίκης δεν έχει οριστεί ενώ αναμένεται ο δικηγόρος να υποβάλει ένσταση σε 7 ημέρες αφού παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα από το τουριστικό γραφείο.

Προς υποστήριξή τους προσέτρεξε το Ελληνικό Προξενείο Ανδριανούπολης.

Είναι μια συνήθης μέθοδος την οποία χρησιμοποιούν οι μετανάστες τα τελευταία χρόνια προκειμένου να φτάσουν Ελλάδα, και οι οδηγοί όταν τους αντιλαμβάνονται ειδοποιούν την Τουρκική αστυνομία. Αυτή τη φορά ωστόσο ο Μαροκινός δεν έγινε αντιληπτός και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια.

sakisgeorgiadis