Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί έπαθαν σοκ στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ οι Γερμανοί εκθέτες της ΔΕΘ

"Η Γερμανία ως τιμώμενη χώρα φέτος κάτι προσπάθησε να κάνει φέρνοντας σχεδόν 150 εκθέτες στο περίπτερό της, αλλά..... και εκεί δεν υπήρχαν ιδιαίτερα ξεχωριστά γεγονότα ούτε οι ουάου εταιρίες. 

Αντίθετα πολλοί Γερμανοί επισκέπτες προβληματίστηκαν για την εικόνα των υποδομών της πόλης. Με πρώτο και σοβαρότερο ζήτημα την προβληματική σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη. 

Για κάποιους από τους Γερμανούς συμμετέχοντες που ανέβηκαν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να φτάσουν από το Μακεδονία στην πόλη η διαδρομή ήταν μικρή μεγάλη περιπέτεια. Έψαχναν με το google map να βγουν τις στάσεις των λεωφορείων καθώς δε γίνονταν ανακοινώσεις για να καταλάβουν που βρίσκονται, το ίντερνετ ήταν προβληματικό, ενώ μάταια αναζητούσαν να βρουν να πληρώσουν το εισιτήριο -όπως συμβαίνει στην Ευρώπη- με κάρτα. Α, ναι. Κάποιοι ρωτούσαν αν υπάρχει και έλεγχος των εισιτηρίων. Είπαμε να τους παραπέμψουμε στον Κώστα Ταγγίρη…"




Ας θυμηθούμε τι γράφαμε στις 12/6/2020 (ναι, 4 χρόνια πριν) στο:

(Τελικά, φάγαμε και το 2020 και το 2021 και το 2022 και το 2023 και το 2024 οσονούπω...
Ευτυχώς, φαίνεται πως ΚΑΙ αυτό το θέμα θα λήξει, με τη νέα διοίκηση του Υπουργείου και θα πληρώνουμε με κάρτα και στα λεωφορεία ΟΑΣΑ / ΟΑΣΘ ....στους επόμενους μήνες. Ελπίζουμε , αυτή τη φορά, οι μήνες να είναι μήνες κι όχι χρόνια.)


Γράφαμε :

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Εισιτήρια αστικών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

 
12-6-2020 : "Στόχος είναι τους επόμενους μήνες οι επιβάτες να χρησιμοποιούν και τη χρεωστική ή... την πιστωτική κάρτα για τις μετακινήσεις τους", ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφ.μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Φτάσαμε λοιπόν στα μέσα του 2020 κι ακόμη δεν μπορούμε να πληρώσουμε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ και τον ΟΑΣΑ με χρεωστική/πιστωτική κάρτα, όπως σε όλο τον "πολιτισμένο κόσμο".
Σήμερα, ο κ.Κεφαλογιάννης, υποσχέθηκε ότι θα μπορούμε να το πράξουμε "μέσα στους επόμενους μήνες". Για να δούμε πόσοι μήνες είναι αυτοί οι "επόμενοι"...
Θα έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσα στο 2020; Στο 2021; ή μήπως θα φάμε και το 2022;


sakisgeorgiadis