Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο λιποθυμίες σε πέντε λεπτά μέσα σε ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο του ΟΑΣΘ

  Δύο περιστατικά λιποθυμίας μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών λόγω πολυκοσμίας καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Τα συμβάντα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8.00 το πρωί σε μικρό (όχι αρθρωτό) λεωφορείο της γραμμής 12 του ΟΑΣΘ που εξυπηρετεί το δρομολόγιο «Κάτω Τούμπα-ΚΤΕΛ Μακεδονία», το οποίο ήδη από τις πρώτες στάσεις είχε φουλάρει με κόσμο, αφού για τουλάχιστον 25 λεπτά δεν είχε περάσει κάποιο αστικό της γραμμής.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε κοντά στη στάση «Ανατολικής Θράκης», όταν μία γυναίκα που στεκόταν όρθια στην πίσω πόρτα του λεωφορείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Αμέσως οι επιβάτες φώναξαν στον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα, παρέχοντάς της νερό αλλά και θέση για να καθίσει. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και έσπευσε να δει αν η γυναίκα είναι καλά. Λίγα λεπτά αργότερα και, αφού η επιβάτιδα ήταν καλύτερα, ο οδηγός συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο.

Δύο στάσεις, όμως, αργότερα, στον «Άγιο Φανούριο», μία νεαρή που στεκόταν όρθια στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου άρχισε επίσης να αισθάνεται αδιαθεσία, δίχως να μπορεί να αναπνεύσει. Οι επιβάτες ενημέρωσαν εκ νέου τον οδηγό, ο οποίος κατέβηκε από το λεωφορείο και με τη βοήθεια των υπολοίπων μετέφεραν τη νεαρή στο παγκάκι που βρίσκεται μπροστά από τη στάση για να πάρει λίγο αέρα. Εν τέλει, στην κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρικό εργαστήριο που βρίσκεται στην περιοχή και το λεωφορείο ξεκίνησε ξανά το δρομολόγιο χωρίς την ίδια.

Μετά και το δεύτερο περιστατικό, οι επιβάτες αγανακτισμένοι έκαναν λόγο για «πολίτες δεύτερης κατηγορίας», διαμαρτυρόμενοι πως δεν είναι δυνατόν να αργεί τόσο πολύ η άφιξη των λεωφορείων και να μπαίνουν μονά οχήματα σε ένα δρομολόγιο που εξυπηρετεί αρκετό κόσμο και δη σε ώρες αιχμής, που ο κόσμος πηγαινοέρχεται στη δουλειά του. «Και ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία» σχολίασε επιβάτιδα. Πάντως και ο οδηγός ήταν εμφανώς απογοητευμένος από τα συμβάντα που καταγράφηκαν.

sakisgeorgiadis