Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κι άλλες αρμοδιότητες στο Υπουργείο Μεταφορών με Π.Δ.

Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση
Δημοσιεύθηκε πριν λίγο το Π.Δ. 77, στο ΦΕΚ Α 130. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα,.... μεταφέρονται στον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του ΥΠΥΜΕ, οι αρμοδιότητες του Τμήματος Ηλεκτροκίνησης, και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την ηλεκτροκίνηση, που μέχρι σήμερα τις είχε το Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μεταφέρεται επίσης στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του ΥΠΥΜΕ,  ολόκληρη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.



 Άρθρο 9 

Μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 

1. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων: (α) το Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του άρθρου 47Α΄ του π.δ. 132/2017 (Α΄ 160), το οποίο προστέθηκε με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4710/2020 (Α΄ 142) και (β) το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την ηλεκτροκίνηση του άρθρου 42 του ν. 4710/2020. 

2. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών της περ. Ε του άρθρου 3 του π.δ. 97/2017 (Α΄ 138).

sakisgeorgiadis