Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα

Τη δέσμευσή του ότι θα εργαστεί ....έντιμα και σκληρά κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Παραδέχτηκε πάντως ότι τον περιμένει δύσκολο έργο, καθώς «υπάρχουν μεγάλα και σημαντικά ανοικτά θέματα».

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής από τον υπηρεσιακό Υπουργό, Ιωάννη Γκόλια, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι κατά την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγιναν αρκετά τόσο στον τομέα των Υποδομών όσο και των Μεταφορών. «Στόχος μας είναι η έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομών της χώρας».



Ποιος είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας

Γεννήθηκε στην Λαμία, στις 12 Αυγούστου 1973. Είναι απόφοιτος του 39ου Γενικού Λυκείου Κυψέλης. Έχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού, με τομέα ειδίκευσης Μηχανικός Παραγωγής, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μanagement School, Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική, Department of Banking and Finance, Cass Business School, City University. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (σε αναστολή καθηκόντων).

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2007 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο), τον Ιούλιο του 2019 και το 2023 (Μάιο και Ιούνιο).

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

sakisgeorgiadis