Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ποιές εταιρείες θα σχεδιάσουν το σταθμό Μετεπιβίβασης Μετρό Θεσσαλονίκης στη Ν. Ελβετία

 Με το Πρακτικό ΙΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση δημόσιας σύμβασης μελέτης άνω...

των ορίων μέσω ΕΣΗΔΗΣ, με συστημικό Α/Α 198518 και τίτλο «Σχεδιασμός και μελέτη της περιμετρικής ζώνης του Σταθμού Μετεπιβίβασης Νέα Ελβετία», προϋπολογισμού 1.065.042,63€ (πλέον ΦΠΑ) περί κατακύρωσης Αναδόχου και συνέχιση της διαδικασίας ανάθεσης, ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Ένωση Οικονομικών Φορέων: 

1. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ. «CONSORTIS» 

2 - «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με δ.τ. «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.», 

3. «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «Δ. ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΤΕ», 

4. «ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ» με δ.τ. «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ», 

5. «Φ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ – Ν. ΜΑΝΤΖΙΟΣ Ε.Ε.» με δ.τ. «ΥΛΩΡΙΚΗ Ε.Ε.»”, 

ο οποίος υπέβαλε την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, που αντιστοιχεί σε ποσοστό έκπτωσης 42,02% και ποσό προσφοράς 617.550,00€ πλέον ΦΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του ποσού απροβλέπτων δαπανών 15%) κατακυρώνεται ως Ανάδοχος.  



Τόσκας: Τεράστια αναβάθμιση της περιοχής


«Η περιοχή πρόκειται να αναβαθμιστεί πλήρως», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, με τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Γιάννη Τόσκα να υπογραμμίζει ότι «η κατασκευή του σταθμού μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας, καθώς και η υλοποίηση και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη Νέα Ελβετία, θα προσδώσει νέα αξία και μεγάλη σημασία στην περιοχή, αναδεικνύοντας τη λειτουργία της, ως κόμβου αστικών συγκοινωνιών της πόλης».


Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, θα διευκολύνεται η πρόσβαση των χρηστών του συγκοινωνιακού συστήματος στον τερματικό σταθμό «Νέα Ελβετία», της βασικής γραμμής του μετρό, αναβαθμίζοντας έτσι τη νοτιοανατολική περιοχή, στο πλαίσιο που καθορίζεται από τους κανόνες και τις απαιτήσεις της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και των αναγκών των πολιτών.

sakisgeorgiadis