Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Η TEMSA παρουσίασε το πρώτο 100% Τουρκικό ηλεκτρικό λεωφορείο

Σε μαζική παραγωγή είναι έτοιμο να υποβληθεί το 100% τουρκικό και αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, Avenue EV, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα.
Την παραγωγή του οχήματος έχουν αναλάβει από κοινού η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Temsa – μια κοινοπραξία μεταξύ του... βιομηχανικού και χρηματοοικοινομικού ομίλου Sabanci Holding και του ολλανδικού ομίλου επενδύσεων PFF Group – και ο Τούρκος γίγαντας της αμυντικής βιομηχανίας Aselsan. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα εφοδιάσει το όχημα με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.


«Είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει σήμερα […] και χαρούμενοι για το Avenue EV, ένα ισχυρών επιδόσεων, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό λεωφορείο, εξελιγμένο ως μέρος του οράματος της Temsa και της τεχνογνωσίας της Aselsan. Το όχημα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Temsa, Tolga Kaan Doğancıoğlu. «Στην Temsa θα συνεχίσουμε να έχουμε “λόγο” σε κάθε έκφανση της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον», πρόσθεσε.

Οι πρώτες παραδόσεις του λεωφορείου είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες και αφορούν δημόσια ιδρύματα. Η τουρκική χώρα προσδίδει τεράστια σπουδαιότητα στο λανσάρισμα του οχήματος, ευελπιστώντας πως θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την περαιτέρω εξέλιξη εγχώριων ηλεκτρικών συστημάτων που θα αμβλύνουν την ενεργειακή της εξάρτηση.

Όπως αναφέρεται, το Avenue EV εφοδιάζεται με 80 χιλιόμετρα αυτονομίας και θα μπορεί να «επιχειρεί» απρόσκοπτα για 24 ώρες. Η φόρτιση θα απαιτεί μόλις 15 λεπτά, παρέχοντας στο λεωφορείο την ευελιξία ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, κατά τη διάρκεια των στάσεων.

Στο εσωτερικό του υπάρχει χώρος για 35 καθήμενους και 52 όρθιους επιβάτες, όπως για ένα αμαξίδιο για άτομα με αναπηρία.

 

sakisgeorgiadis