Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

"Σφαγή" στον ΟΑΣΘ ! "Βγήκαν τα μαχαίρια" μεταξύ συνδικαλιστών

ΟΔΕΟ εναντίον ΔΑΚΕ 

Η παράταξη "Όραμα Δημιουργίας Εργαζομένων ΟΑΣΘ" (ΟΔΕΟ) είναι η δεύτερη σε απήχηση, συνδικαλιστική παράταξη στα εσωτερικά του Συνδικάτου (ΣΕΟΑΣΘ). Ιδρύθηκε αρχικά από... μετόχους, που είχαν και την ιδιότητα του εργαζόμενου και η πλειοψηφία των μελών της, ήταν ιδεολογικά κοντά στη ΝΔ. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στήριξε και στηρίχθηκε από υποψήφιους / βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Η ΔΑΚΕ, που είναι γνωστό ότι είναι ακραιφνώς Ν.Δ.,  ήταν μια αναιμική παράταξη, ουσιαστικά ανύπαρκτη τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησε δυναμική με τον ερχομό της κυβέρνησης της ΝΔ, ανασυντάχθηκε, αναδιοργανώθηκε και πλέον κάνει αισθητή την παρουσία της, τον τελευταίο χρόνο.

Η τελευταία δημόσια παρέμβασή της, ήταν η χθεσινή (28-6-2021), όταν, με ανακοίνωσή της καταφέρθηκε εναντίον του Συνδικάτου και στήριξε με αρκετά καθαρό λόγο τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του Προέδρου Γιώργου Σκόδρα. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της ΔΑΚΕ πως "για πρώτη φορά στην σχεδόν εξηντατετράχρονη ιστορία του Ο.Α.Σ.Θ. ήρθαν μαζικά 230 λεωφορεία και μαθαίνουμε ότι αναμένονται στο επόμενο δίμηνο άλλα 80. Όσα λεωφορεία δεν έχουν έρθει στην πόλη δηλαδή τα τελευταία 20 χρόνια!"

Και είναι αλήθεια, όσα υποστηρίζει η ΔΑΚΕ στην παραπάνω παράγραφο.

Η ΟΔΕΟ, απάντησε σήμερα στη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, με σκληρές εκφράσεις, αποκαλώντας την "Πέμπτη φάλαγγα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ" , ενώ καυτηριάζει την λειτουργία της παράταξης τα χρόνια της διοίκησης Στέλιου Παππά, με τη χαρακτηριστική φράση "Μήπως κύριοι της ΔΑΚΕ την περίοδο αυτή που καταγγέλλετε ήσασταν (οι περισσότεροι από εσάς) κρυμμένοι στα λαγούμια;".


Μπηχτές εναντίον του Υπουργού Κ.Καραμανλή

Η ΟΔΕΟ συνεχίζει το σφυροκόπημα στη ΔΑΚΕ, κατηγορώντας την ότι συνεργάστηκε με παρατάξεις που σήμερα κατηγορεί, επειδή "τους ενώνει το ρουσφέτι", ενώ η σημαντικότερη είδηση, που βγαίνει από την ανακοίνωση, είναι οι ωμές "μπηχτές" εναντίον του Υπουργού Μεταφορών ....εκ πλαγίου. Η αναφορά στο "ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, που κατά σύμπτωση, πήρε όλες τις γραμμές φιλέτο στην περιοχή αεροδρομίου", είναι ολοφάνερο ότι στοχεύει στον Κώστα Καραμανλή, που εκλέγεται στις Σέρρες, από όπου κατάγεται άλλωστε και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας.




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΕΟ (29-6-2021)

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να εκλάβουμε την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΚΕ η οποία ξεπέρασε τον εαυτό της και κατετάγη, με τον πιο εμφατικό τρόπο, ως η Πέμπτη φάλαγγα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Τι μας είπαν λοιπόν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ;

Προσπάθησαν να σπεκουλάρουν ως θεματοφύλακες των εργαζομένων ενάντια στους νοσταλγούς της καταστροφικής διοίκησης Παππά, καθιστώντας τους εαυτούς τους ως τους γνήσιους υπερασπιστές των συναδέλφων έναντι της απειλής αυτής.

Τώρα εδώ γελάμε ή κλαίμε;

Μήπως Κύριοι της ΔΑΚΕ την περίοδο αυτή που καταγγέλλετε ήσασταν (οι περισσότεροι από εσάς) κρυμμένοι στα λαγούμια;

Μήπως κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη σας αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Συνδικάτου με τη σημερινή πλειοψηφία, την οποία καταγγέλλετε ότι έκανε πλάτες στον Παππά; Οι δικοί σας τότε έφερναν αντίρρηση σ' αυτή την στάση, ή μήπως τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά να το καταγγείλουν - ως ΔΑΚΕ;

Μήπως αρκετά τωρινά μέλη σας ήταν ένθερμοι συνεργάτες της τότε διοίκησης Παππά για κάποιες θεσούλες, τις οποίες «τελείως συμπτωματικά» τις διατήρησαν και ως νεογαλάζιοι;

Μήπως και η σημερινή κατάσταση δεν είναι η συνέχεια της διοίκησης Παππά και του καταστροφικού 4482/17; Μέχρι και τον τότε υπερδιευθυντή , γνωστό για το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό (ιδιαίτερα προς τα μέλη μας) τον αναβάθμισαν σε Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή.

Με την ίδια ευκολία και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι τωρινοί, πρώτα απαξίωσαν το στόλο και μετά το έμψυχο δυναμικό του ΟΑΣΘ για κομματικό, κατά βάση, συμφέρον. Και οι δύο κυβερνήσεις θέλουν την διάλυση του ΟΑΣΘ δημιουργώντας κομματικές παρατάξεις (είτε ΑΝΑΤΡΟΠΗ είτε ΔΑΚΕ) χρησιμοποιώντας τους ως δούρειους ίππους για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αρα, κύριοι της ΔΑΚΕ, εξαπολύετε κατηγορίες για κάτι το οποίο σήμερα γίνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο και συμμετέχετε έχοντας πολλά κοινά μεταξύ σας ( έχοντας μέλη ενεργά και στις δύο πλευρές) γιατί αυτό που σας ενώνει είναι το ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Από το πολιτικό λάφυρο και την καθοδήγηση των Συνιστωσών του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστοτέλους, στη φεουδαρχία της εκλογικής περιφέρειας των Σερρών. 

Οι «κακοί» εργαζόμενοι του ΟΑΣΟ «δημιουργούν τα προβλήματα στην πόλη» - αλλά ποιος ασχολείται, άραγε, με τα λεωφορεία άνω της 15ετίας του ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ στις παρυφές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και στα σύνορα με το νομό Χαλκιδικής; Σύμπτωση, βέβαια, όλες οι γραμμές φιλέτο στην περιοχή αεροδρομίου έχουν δοθεί στο συγκεκριμένο ΚΤΕΛ και ενώ ο νομός ΣΕΡΡΩΝ συνορεύει από την άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης. 

Συνάδελφοι, οι καιροί είναι πονηροί και ΜΟΝΟ με συσπείρωση Θα μπορέσουμε να επανακτήσουμε αυτό που για 60 χρόνια αποτελούσε ευρωπαϊκό πρότυπο, το οποίο και προσφέραμε στη πόλη και στην οικογένεια μας. Να απομονώσουμε με κάθε τρόπο αυτές τις Θλιβερές κομματικές μειοψηφίες . Η δικαίωση, με υπομονή και επιμονή, Θα έρθει.



Υποσημείωση 1: Η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τα λίγα λεωφορεία ανέδειξε και το αλαλούμ που επικρατεί στην Διεύθυνση Συντήρησης, όπου κάνουν κουμάντο οι κλίκες. Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι και η σύσταση της ΔΑΚΕ έγινε σ' αυτή την Διεύθυνση από νεο-βολεμένους /νεο-γαλάζιους, οι οποίοι μόλις βγήκαν από τα λαγούμια σήκωσαν το λάβαρο της ΝΔ. Τελευταίο δημιούργημα κλίκας είναι το παρεάκι που εδράζεται στην νυχτερινή βάρδια Σταυρούπολης, όπου ασκεί παραδιοίκηση - κάνοντας μέχρι και προαγωγή Σταθμάρχη χωρίς υπηρεσιακές διαδικασίες. 

Υποσημείωση 2: Μια που αναφέρθηκαν και οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ στη διοίκηση Παππά, σε λίγες μέρες (25/7/2017) είναι και η επέτειος εκείνης της αποφράδας μέρας της μεγάλης καταστροφής. Εντύπωση προκαλεί η συχνή παρουσία στα δύο αμαξοστάσια και στη Γραμματεία Συντήρησης του Συνταξιούχου και αποτυχημένου πρώην Σύμβουλου Συντήρησης, ο οποίος συμμετείχε και στη Διοίκηση που ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΜΑΧΗΤΙ τον οργανισμό στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 0 συγκεκριμένος αποτελούσε από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του, τον «εκλεκτό» του Υπουργού, έχοντας το ελεύθερο να μετακινεί όποιους θέλει. Με την ίδια ιδιότητα (εκλεκτός), επικαλούμενος τις προσβάσεις του σε βουλευτές της ΝΔ, εμφανίζεται και σήμερα στους ευεργετημένους από αυτόν συναδέλφους, και ως καλός πατερούλης που θέλει να προστατεύσει τα παιδιά του, μεσολαβεί για να μην ξαναβγούν στο τιμόνι - και να πάρει η μπάλα άλλους που δεν τους ελέγχει. Η εικόνα αυτή από μόνη της δείχνει ότι η κατηφόρα δεν έχει σταματημό. Η θέση του ΟΔΕΟ γι αυτές τις καταστάσεις είναι η εξής - στέλνοντας μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ΠΟΤΕ (και το έχουμε αποδείξει). Και όσο για τους πολιτικούς που ενθαρρύνουν τέτοια πρόσωπα και καταστάσεις , απλά θα τους κουβαλήσουν στις πλάτες τους και το φορτίο θα είναι βαρύ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙΥΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΕΟ






sakisgeorgiadis