Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ εναντίον της διοίκησης του Συνδικάτου

Συναδέλφισσες-οι, 28/6/2021

Με έκπληξη διαβάσαμε την τελευταία ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδικάτου μας, που μάλλον κάπου... τα έχει μπερδέψει! ...ή έχει πάρει διαζύγιο από.... την αλήθεια!

Δεν μπορούμε επ' ουδενί να αποδεχτούμε νοσταλγούς της εποχής διοίκησης "παππά" που κατέστρεψε την Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά και ΔΕΝ λύθηκαν "μαγικά" όλα τα προβλήματα και φυσικά υπάρχουν προβλήματα και διαφορές με την Διοίκηση του Οργανισμού! Όμως τα προβλήματα και οι διαφορές λύνονται με συζήτηση, συνεννόηση και δουλειά και ΟΧΙ με κραυγές και ιδιαίτερα αυτών που επί διοίκησης "παππά" τα έβλεπαν σχεδόν όλα άψογα!

Δηλαδή οι διοικούντες του Συνδικάτου μας νοσταλγούν την περίοδο που δεν υπήρχαν λεωφορεία και τα ελάχιστα που κυκλοφορούσαν έμεναν στην διαδρομή ή έσπαζαν στην μέση (Ιούλιος 2019)?

Νοσταλγούν την εποχή των μηνύσεων κατά των Συναδέλφων Εργαζομένων για δήθεν σαμποτάζ και δολιοφθορές? Των αγωγών εκατομμυρίων σε βάρος Συναδέλφων Μετόχων?

Των απλήρωτων ενοικίων και κοινοχρήστων με κίνδυνο έξωσης?

Νοσταλγούν την εποχή της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 125 εκατομμύρια ευρώ για "δήθεν" παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε βάρος του Οργανισμού μας και των Συναδέλφων ουσιαστικά, οδηγώντας κατ’ ουσία το "σπίτι" μας, τον Ο.Α.Σ.Θ., στην απαξίωση και την καταστροφή?

Δεν προκαλεί έκπληξη που κάποιοι θέλουν να γυρίσει η Θεσσαλονίκη στην εποχή που δεν υπήρχαν λεωφορεία και οι Πολίτες της Θεσσαλονίκης στοιβάζονταν σαν "σαρδέλες" στα ελάχιστα "ερείπια"?

Ίσως τελικά το μόνο που τους νοιάζει να είναι η έλλειψη εργασιακού αντικειμένου, γιατί εφόσον δεν υπήρχαν λεωφορεία, συνεπώς κανείς δεν τους ζητούσε να δουλέψουν!

Μιλάνε, χωρίς ντροπή, για τα 310-320 ιδιόκτητα λεωφορεία που παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση από τη διοίκηση "παππά" αλλά αποκρύπτουν ότι 44 αρθρωτά λεωφορεία αποσύρθηκαν γιατί έχουν σπασμένα σασί και ακόμη 90 λόγω ορίου ηλικίας (23 έτη). Επομένως από τα 310-320 λεωφορεία που αναφέρουν, είναι πλέον διαθέσιμα σήμερα λιγότερα από 200! Αυτά τα 200 σχεδόν, παλιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, από την χρόνια αδιαφορία, ιδιαίτερα της προηγούμενης διοίκησης, οι Συνάδελφοι μας στα Αμαξοστάσια δίνουν καθημερινά αγώνα και κοπιάζουν αδιάκοπα ώστε να τα διατηρούν σε κατάσταση για κυκλοφορία!

Επίσης για πρώτη φορά στην σχεδόν εξηντατετράχρονη ιστορία του Ο.Α.Σ.Θ. ήρθαν μαζικά 230 λεωφορεία και μαθαίνουμε ότι αναμένονται στο επόμενο δίμηνο άλλα 80. Όσα λεωφορεία δεν έχουν έρθει στην Πόλη δηλαδή τα τελευταία 20 χρόνια!

Οσο για την "όψιμη" και "προσχηματική" δήθεν Συγγνώμη τους προς τους Πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους απαντάμε ότι όφειλαν αυτήν την Συγγνώμη για την "πλάτη" που έβαλαν στη διοίκηση "παππά" όταν χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος του Συνδικάτου ανέφερε σε Μ.Μ.Ε.: "Στηρίζουμε τη δημόσια διοίκηση του συριζα"!!!

Η Δ.Α.Κ.Ε. - Ο.Α.Σ.Θ. ΔΕΝ θα επιτρέψει να "γυρίσει" ο Ο.Α.Σ.Θ. μας σε διοικήσεις τύπου "παππά" με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες για τη Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης!

Ο Ο.Α.Σ.Θ. είναι κομμάτι της ζωής μας και της Πόλης μας!

Καλούμε τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. και τη Διοίκηση να αναγνωρίσουν την εργασιακή αφοσίωση των Συναδέλφων μας, αδιαφορώντας για τους λίγους σε ποσότητα και ποιότητα που επιθυμούν την "επιστροφή" στην απαξίωση!

Καλούμε τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. να συμβάλει ώστε άμεσα να επέλθει εργασιακή "ειρήνη" και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουμε και πάλι τον Ο.Α.Σ.Θ. το Καμάρι της Πόλης μας!

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ.

sakisgeorgiadis