Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Συνάντηση ΣΕΟΑΣΘ με τον Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά

 

Το νέο Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, επισκέφθηκαν χθες στελέχη του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ (ο Πρόεδρος Γιάννης Δήμκας, ο Γ.Γ. Κώστας Αγγελούδης και ο Αντιπρόεδρος Αλέξης Γεωργιάδης), για να διερευνήσουν τις προθέσεις της... πολιτείας σχετικά με την επικείμενη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητούν να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. , που θα διασφαλίζει τις υπάρχουσες παροχές (δαπάνες φοίτησης παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δαπάνες κατασκηνώσεων, επίδομα γέννησης τέκνου, παροχή φοίτησης τέκνων και 110 ημέρες αναπαύσεως ετησίως) , "όπως ισχύει για τους συναδέλφους της Αθήνας", ενώ ο Γ.Γ. τους υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου, θα κληθεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ να "ρίξει νερό στο κρασί της", ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν απεργίες, αλλά και να αμβλυνθεί το πολιτικό κόστος. 

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν "δύο μέτρα και δύο σταθμά", στις αποδοχές των εργαζομένων στους δύο μεγάλους κρατικούς οργανισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και προσανατολίζεται σε πανομοιότυπες συλλογικές συμβάσεις ΟΑΣΑ (ΟΣΥ) και ΟΑΣΘ.

Η πολιτική πίεση που ασκούν τα σωματεία εργαζομένων του ΟΑΣΘ , αλλά και η ΟΣΜΕ, φαίνεται πως θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή του συγκοινωνιακού έργου.

Μηνύματα του τύπου "βρείτε τα" εκπέμπουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ, που γίνονται αποδέκτες πίεσης από τους εκπροσώπους των φιλοκυβερνητικών σωματείων του ΟΑΣΘ.

sakisgeorgiadis