Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Απάντηση της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ στον βουλευτή κ.Γιαννούλη

 Απάντηση στις καταγγελίες του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, περί επιλεκτικών αποσπάσεων των μελών της από "το τιμόνι" σε γραφεία, έδωσε η συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων ΟΑΣΘ "ΔΑΚΕ".
Αναλυτικά η απάντηση:


"Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια"
(Μια οφειλόμενη απάντηση στην ερώτηση του κ. Γιαννούλη)

Χωρίς αμφιβολία, τα Έργα και οι Ημέρες, της κυβέρνησης Σύριζα στον Ο.Α.Σ.Θ., επέφεραν τα γνωστά σε Όλους τους Εργαζόμενους του Οργανισμού και κυρίως στο Επιβατικό Κοινό της Θεσσαλονίκης, τραγικά αποτελέσματα Απαξίωσης, ουσιαστικής Συρρίκνωσης και ποιοτικής Υποβάθμισης του Συγκοινωνιακού έργου.
Κακοδιαχείριση, «Μαύρη Τρύπα» χρεών, Έλλειψη κάθε οράματος και
στρατηγικού σχεδιασμού, Απαρχαιωμένος στόλος, Αποδιοργάνωση και φυσικά όλες οι... «συνιστώσες» μιας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικου απόλυτα ταυτισμένης με "λογικές ημετέρων" (παλιών και νέων).
Τον τελευταίο χρόνο με την Πανδημία του φονικού Ιού να μαίνεται με αυξανόμενη ένταση, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κρίσιμη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο κοινωνικό αγαθό της μεταφοράς.

Σε αυτή λοιπόν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
και εκατοντάδες κρούσματα,

ο κ.Γιαννούλης, χρησιμοποιώντας σωρεία ανακριβειών, προχωρά επιλεκτικά, ανάλγητα και μεθοδευμένα στη Στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο τη συνδικαλιστική τους ένταξη και προτίμηση!

"Λάσπη στον... ανεμιστήρα" σε στυλ «μακελειού»... με «κίτρινη γραφή», που ομολογουμένως δεν μας είχε συνηθίσει από τη μακρά θητεία του ως δημοσιογράφος... Με την προηγούμενη ιδιότητά του άλλωστε, Ποτέ δεν ασχολήθηκε με τις παλινωδίες της διορισμένης από το Συριζα Διοίκησης Ο.Α.Σ.Θ., καθώς και τις εξοργιστικές καταστάσεις που λάμβαναν χώρα στον Οργανισμό.

Πιθανόν το... "κομματικό συμφέρον" να ξεπερνά το δημοσιογραφικό "δαιμόνιο" αλλά ο «θησαυρός» αποδείχτηκε... άνθρακας!!!

Είναι Αλήθεια, ότι η Υπεύθυνη στάση της Δ.Α.Κ.Ε. (και) στον ΟΑΣΘ, Ενοχλεί γιατί δίνει τροφή για πολιτικό προβληματισμό και όχι για Κομματικό "Κουτσομπολιό" ή Λαϊκισμούς...

Είναι Αλήθεια, πως όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. είναι εργαζόμενοι χωρίς απαλλαγές που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό από τις θέσεις της δουλειάς τους.

Είναι Αλήθεια, ότι η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. σε κάθε της συνδικαλιστική βαθμίδα, απέχει συνειδητά από πρακτικές συνδιοίκησης, που τόσο πολύ έχουν πληγώσει την αξιοπιστία του Συνδικαλιστικού Κινήματος αλλά και του Πολιτικού Συστήματος.

Αυτές οι «κακές συνήθειες» ανήκουν στους χώρους που εκπροσωπεί ή αγωνιά να εκπροσωπήσει το κόμμα του κ.Γιαννούλη.

Είναι Αλήθεια, πως η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. αγωνίζεται για μια φθηνή, ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη δημόσια Συγκοινωνία, με πρότερο τον κοινωνικό της ρόλο και χαρακτήρα .

Είναι Αλήθεια, ότι η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. ΔΕΝ διακρίνει τους Συναδέλφους και την εργασιακή τους εξέλιξη ανάλογα με το «χρώμα» της κομματικής ή της συνδικαλιστικής τους επιλογής
ΔΕΝ υπάρχουν για εμάς Πληβείοι και Πατρίκιοι».

Είναι Αλήθεια, πως η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. αγωνίζεται για έναν Ο.Α.Σ.Θ. Σύγχρονο, Βιώσιμο, αναπτυσσόμενο, με Δυνατή Συλλογική Σύμβαση, Αξιοπρεπείς όρους εργασίας, Εύρυθμη λειτουργία με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία της Θεσσαλονίκης.
Είναι Αλήθεια, ότι αυτά που ψάχνετε κ.Γιαννούλη...
...θα τα βρείτε αλλού!!!

Είναι Γεγονός πως αυτές οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ δεν αρέσουν σε εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, όμως κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των Εργαζομένων.

Είναι Γεγονός πως είμαστε ΟΛΟΙ Ίσοι... αλλά ΔΕΝ είμαστε όλοι... ίδιοι!!!

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την ιστορία, οι καταγγελίες του κ.Γιαννούλη



sakisgeorgiadis