Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Από την επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, θα εργάζονται μόνο με αρνητικό τεστ - η διαδικασία

Το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο, επεσήμανε σήμερα στην εισαγωγική τοποθέτηση του στη σύσκεψη για τον COVID-19 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ.... ανακοίνωσε ότι "το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό".



Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύσκεψη για τον COVID-19
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του ανέφερε:

ΟΔΗΓΙΕΣ- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η διαδικασία για τα self test στις μεταφορές από Δευτέρα 19 Απριλίου 2021


«Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση που αφορά το ζήτημα των self-test. Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.
...
...
Και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό. Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο.

...........

Η διαδικασία

Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν δωρεάν το τεστ που τους αναλογεί από το φαρμακείο, θα το κάνουν μόνοι τους και θα δηλώνουν το αποτέλεσμα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση, θα εκτυπώνουν την απόδειξη και θα τη φέρουν μαζί τους. Ο σύνδεσμος:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τη διαδικασία θα την κάνουν οι εργαζόμενοι, όχι ο εργοδότης!

Η νομοθεσία

Η υποχρεωτικότητα των τεστ θεσμοθετήθηκε με το άρθρ.46 του Ν.4790/2021 (ΦΕΚ Α' 48/31-3-2021)





sakisgeorgiadis.blogspot.com

sakisgeorgiadis