Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΟΣΥ: Aπό σήμερα ξεκινάνε τα rapid test στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ (ΘΕΜΑ 104.6): τα 30 από τα 40 νέα λεωφορεία κυκλοφορούν, υπήρξαν μικροπροβλήματα

Aπό σήμερα ξεκινάνε τα rapid test στο αμαξοστάσιο του Βοτανικού όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Κωνσταντίνος Σιορίκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σιορίκης, 5.000 εργαζόμενοι, 3.300 οδηγοί θα κάνουν τα τεστ μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Για τα 40 νέα λεωφορεία που δόθηκαν στην κυκλοφορία, ο πρόεδρος των εργαζομένων, ανέφερε πως όντως υπάρχουν μικροπροβλήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα πως σε πολλά λεωφορεία δεν μπορεί να συγχρονιστεί η πινακίδα και να αναγράφονται οι λεωφορειακές γραμμές στα ελληνικά, κάτι που όπως εξήγησε οφείλεται στο λογισμικό, η επιτροπή καταγραφής, όπως σημείωσε βέβαια, έχει καταγράψει τα προβλήματα και τόνισε πως μιλάμε για μία προσωρινή παραλαβή.

Σαφώς και πρόκειται για αυτοκίνητα δεκαετίας, πρόσθεσε, με 500-700 χιλιάδες χιλιόμετρα, δεδομένων όμως των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, έπρεπε να ληφθούν γρήγορα μέτρα και λύσεις. Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, είπε, μακάρι να ήταν όλα τα αυτοκίνητα καινούργια, επισημαίνοντας από τα 40 λεωφορεία τα 30 έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Το λάθος για τον ίδιο ως πρόεδρο των εργαζομένων, όπως επεσήμανε, ήταν η βιασύνη να βγουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας, δηλαδή να εξυπηρετηθεί περισσότερο το επιβατικό κοινό, να αυξηθεί η συχνότητα, ενώ έπρεπε να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος, να ελεγχθούν όλα τα λεωφορεία και ας βγουν και μετά από 4 μέρες, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ίδιος θέλει να πιστεύει πως έγινε στη βιασύνη να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία έξω.

Με την άρση βέβαια των περιοριστικών μέτρων, θα αυξηθεί η επιβατική κίνηση σημείωσε ο κ. Σιορίκης, οπότε θα χρειαστούν περισσότερα λεωφορεία εκ των πραγμάτων, επισημαίνοντας πως ο συνωστισμός δεν θα εκλείψει.


Κατέληξε, λέγοντας πως όταν θα γίνει η οριστική παραλαβή, μέσα από τις συμβάσεις θα υπάρχουν τα εργαλεία αντικατάστασης ή οποιουδήποτε άλλου νομικού ζητήματος. Σήμερα κυκλοφορούν 1020 λεωφορεία είπε ο κ. Σιορίκης και ο στόχος είναι τα 1200 λεωφορεία, ικανοποιητικός αριθμός κατά τον ίδιο για τα δεδομένα της Αθήνας. Είμαστε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δίπλα στον επιβάτη και σε αυτούς που πραγματικά έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους είπε ο κ. Σιορίκης.


sakisgeorgiadis