Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Εκνευρισμένοι οι τουριστικοί με την καθυστέρηση πληρωμής της επιδότησης Covid

 Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, που ακόμη περιμένουν την επιδότηση covid. Αυτό διαφαίνεται σε άρθρο της ιστοσελίδας menta news, που διαχειρίζεται ο πολιτευτής κ.Εμμανουηλίδης Απόστολος, ο οποίος.... συντονίζει και τηλεδιασκέψεις των σωματείων τουριστικών με το Υπουργείο.



Στο άρθρο του με τίτλο 

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

ο κ.Εμμανουηλίδης, γράφει:

Από τον Μάρτιο 2020 στον Μάρτιο 2021.

Ένας ολόκληρος χρόνος σε ακινησία τα τουριστικά λεωφορείο, και η περίφημη αποζημίωση για την μειωμένη πληρότητα 65% για δυο μήνες (!), ακόμη παραμένει στα χαρτιά.

Στα τέλη Ιουλίου του 2020, μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά..., μας τηλεφώνησαν βουλευτές και υπουργοί, για να μας ανακοινώσουν την μεγάλη νίκη!! Τα τουριστικά λεωφορεία, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, μπήκαν "σφήνα" στο νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις!

Ένας ολόκληρος κλάδος, από εκείνη την ημέρα, χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού με τις οικογένειες τους, περιμένουν να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Όμηροι της γραφειοκρατίας και της αναλγησίας, επί οχτώ μήνες βιώνουν τον δικό τους "Γολγοθά".

Από τον Ιούλιο, φτάσαμε στον Νοέμβριο όταν δημοσιεύτηκε η αναμενόμενη Κ.Υ.Α.. Τον Νοέμβριο κληθήκαμε να κάνουμε αιτήσεις, προκειμένου ως τα Χριστούγεννα να δούμε τα χρήματα στους λογαριασμούς μας. Όμως λογαριάζαμε τελικά χωρίς τον "ξενοδόχο"!

Στις 29 Δεκεμβρίου, με νέα Κ.Υ.Α., επανέρχεται το υπουργείο "μας", και μας λέει, ελάτε να ξανακάνετε τις αιτήσεις, γιατί δεν υπάρχει το γνήσιο της υπογραφή σας! Παράταση έως το τέλος Ιανουαρίου 2021!

Και αφού έγιναν ξανά οι αιτήσεις μας και ξεμπλέξαμε με τα χαρτιά, ήρθε η ενημέρωση ότι πρέπει να περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πάρουμε τα χρήματα. Δηλαδή κι άλλη καθυστέρηση!

Και φτάσαμε στις 23 Μαρτίου για να έρθει η πολυπόθητη έγκριση από την Ε.Ε.! Ξέρω, τώρα θα λέγαμε ότι εντάξει, δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο για να εισπράξουμε τα χρήματα. Αστεία πράγματα. Ο υπουργός μας προσγείωσε στην πραγματικότητα! Στην τηλεδιάσκεψη με την Ένωση των Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων Ελλάδας, μας είπε ότι θα πρέπει εκ νέου να συμπληρώσουμε αιτήσεις, για την πληρωμή!

Μόλις σήμερα, οι ιδιοκτήτες των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, έλαβαν την αποζημίωση, που είχε ψηφιστεί στο ίδιο νομοσχέδιο. Το ίδιο και η Τραινοσέ. Βέβαια εκεί είναι το υπουργείο Μεταφορών. Όμως ο χρόνος ήταν ο ίδιος για όλους! Τι κάνετε εκεί στο υπουργείο Τουρισμού τόσους μήνες;

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται λοιπόν!

Δεν μας ρώτησε όμως ο υπουργός μας, τόσους μήνες σε ακινησία των τουριστικών λεωφορείων, δηλαδή των εργαλείων μας και κατά συνέπεια σε ανεργία, πως ζούμε; Δεν μας ρώτησε πως πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας που δεν σταμάτησαν να υπάρχουν; Δεν μας ρώτησε πως ψωνίζουμε στο super market; Δεν μας ρώτησε πως κάναμε Χριστούγεννα με τις οικογένειες μας; Τι λέμε καθημερινά στα παιδιά μας για την αδυναμία μας να τους προσφέρουμε και τα βασικά πλέον;

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να καταλάβετε, ότι απέναντι σας έχετε ανθρώπους σοβαρούς, που τόσα χρόνια, δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα από εσάς. Που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση με υπερηφάνεια και ζήλο, για την επιχείρηση τους και την οικογένεια τους. Δεν είμαστε επαίτες! Πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης, και εσείς είστε υπεύθυνοι γι' αυτό!

Αφήστε λοιπόν τις νέες αιτήσεις, και δώστε άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους! Χωρίς υπεκφυγές και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Τα στοιχεία που χρειάζεστε,τα έχετε. Η υπομονή τελείωσε. Ήδη με τα καμώματα σας, μας βάλατε απέναντι σας. Τι θα ακολουθήσει, δεν γνωρίζω, σίγουρα όμως δεν θα σας αρέσει!

Έχετε την ευκαιρία σας...


και η σχετική συζήτηση με τον Υπουργό Τουρισμό :

sakisgeorgiadis