Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Θα προχωρήσει η ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΑΣΘ

Μόνο στο sakisgeorgiadis
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sakisgeorgiadis, η μείζων Ολομέλεια του Σ.τ.Ε., γνωμοδότησε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της ΚτΠ, σχετικά με το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΟΣΕΘ)» , δαπάνης 39 εκατομμυρίων ευρώ, με... φορέα εγκατάστασης και υλοποίησης την Κτπ και φορέα λειτουργίας, ελέγχου και εξασφάλισης χρηματοδότησης, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται και καθίσταται ο "πυρήνας" των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με καθοριστική παρέμβαση σε όλες τις πτυχές της δημόσιας συγκοινωνίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός περιλαμβάνει:

α. Την προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, ERP, βελτιστοποίησης δρομολογίων και υπηρεσιών, διαχείρισης καυσίμων, επιχειρηματικής ευφυίας, διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και μισθοδοσίας.

β. Την προμήθεια και εγκατάσταση νέου, ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής με λειτουργικότητα ενημέρωσης επιβατών και

γ. Την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου, σύγχρονου Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου.

Το έργο, που ήταν έμπνευση του π.Προέδρου του ΟΑΣΘ κ.Στέλιου Παππά και του π.Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά, δημοπρατήθηκε, με ανάδοχο την κ/ξ ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  / Indigital /AMCO, η οποία υπέβαλε προσφορά 30 εκ. πλέον ΦΠΑ, πέρασε από χίλια κύματα ενστάσεων, απορρίψεων και εγκρίσεων και τελικά φαίνεται πως θα υλοποιηθεί σύντομα από την ΚτΠ και τον ΟΣΕΘ, με έμφαση στην εγκατάσταση ΑΣΣΚ, δηλαδή με απλά λόγια "ηλεκτρονικού εισιτηρίου" και στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες, σύμφωνα με την ΚτΠ Α.Ε. , ενώ η ίδια αναζητά ήδη στελέχη με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Φυσικά, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, με κυριότερο, το τι θα γίνει η υπάρχουσα ψηφιακή υποδομή του ΟΑΣΘ (τηλεματική, λογισμικό δρομολόγησης, καυσίμων, διαχείρισης προσωπικού, κ.λπ.)


sakisgeorgiadis.blogspot.com


sakisgeorgiadis