Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Στο 65% η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Τρίτη 3/11/2020

To 65% θα ισχύει για όλους τους νομούς της χώρας, άσχετα από το επίπεδο κατάταξής τους

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού το Σάββατο 31-10-2020, άλλαξε, ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας. Σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, η χώρα χωρίζεται σε δύο ζώνες : 

  • στο επίπεδο Α΄ Επιτήρησης και
  • στο επίπεδο Β΄Αυξημένουν Κινδύνου




Έτσι, η κατάταξη των 74 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα και με την αρμόδια για τον Χάρτη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, διαμορφώνεται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για 14 ημέρες ως εξής:

Στο «Επίπεδο Α’-Επιτήρησης (κίτρινο)» κατατάσσονται οι ακόλουθες 47 Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής (πλην της Σαλαμίνας), Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο «Επίπεδο Β’-Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο)» κατατάσσονται οι υπόλοιπες 27 Περιφερειακές Ενότητες:

Όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην της Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το https://covid19.gov.gr/covid-map  η πληρότητα των ΜΜΜ στο "επίπεδο Β Αυξημένου κινδύνου", είναι όμοια με αυτή του επιπέδου Α΄, δηλαδή 65%

Συνεπώς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, για την πανδημία, η πληρότητα των ΜΜΜ σε όλα τα επίπεδα προληπτικών μέτρων, είναι 65%

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από 3/11/2020.

Να σημειώσουμε ότι, μέχρι την Τρίτη στις 06.00 ισχύει το παλιό σύστημα των 4 ζωνών και η πληρότητα στο επίπεδο 4 καθορίζεται σε 50% κάτι που εφαρμόζεται ήδη από την Παρασκευή στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΘ. Από την Τρίτη όμως, με την κατάργηση των 4 ζωνών και τον ορισμό 2,  η πληρότητα θα ανέβει στο 65% ...εκτός αν υπάρξει άλλη τροποποίηση, για την οποία θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Δείτε τα μέτρα για τα ΜΜΜ από την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό https://covid19.gov.gr/covid-map 




sakisgeorgiadis