Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα εισπράξουν τα χρήματα της έκτακτης επιδότησης τα ΚΤΕΛ

Μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ για την έκτακτη επιδότηση των ΚΤΕΛ Α.Ε. λόγω περιορισμού πληρότητας στο 65%, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 4091 (δείτε εδώ) ακολουθεί η υποβολή δικαιολογητικών, προς.... το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών / Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Μαζί με την αίτηση, αποστέλλονται τα εξής απλά δικαιολογητικά:

1. φορολογική ενημερότητα (σημ.: λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι Δ.Ο.Υ. χορηγούν αντίγραφα, που μπορούν να ελεγχθούν για την εγκυρότητά τους διαδικτυακά)

2. ασφαλιστική ενημερότητα

3. υπεύθυνη δήλωση του / των νομίμων εκπροσώπων, με το κείμενο

"Δηλώνω ως νόμιμος εκπρόσωπος της Α.Ε. με την επωνυμία ΚΤΕΛ....... ΑΦΜ:.......  , Δ.Ο.Υ. ......., ότι,  η ανωτέρω α.ε. δεν εν τελεί σε καθεστώς πτώχευσης ή εκκαθάρισης."

4. υπεύθυνη δήλωση με τον ΙΒΑΝ αριθμό λογαριασμού της ΚΤΕΛ Α.Ε., τον ΑΦΜ και τη Δ.Ο.Υ. , για να αντληθούν τα στοιχεία του χρηματικού εντάλματος

5. αντίγραφα αποδεικτικών καταβολής (όσα δεν έχουν ήδη κατατεθεί στην ΠΟΑΥΣ), του 1% του άρθρου 13, παρ.1α' του Ν.2963/2001, δηλαδή του "ειδικού λογαριασμού 1% για την ενίσχυση των ΚΤΕΛ", που τηρούνταν παλιά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέχρι και το β' τρίμηνο του 2020.

H έκτακτη επιδότηση, καλύπτει μικρό μέρος των ζημιών που υπέστησαν τα 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας και ιδιαίτερα τα ΚΤΕΛ που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, τα οποία καταγράφουν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, λόγω των περιορισμών πληρότητας.

Δείτε και: 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε τουριστικό λεωφορείο λόγω κορωνοϊού


ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΤΕΛ

 


ΚΤΕΛ ………………….

 

 

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών      

Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών

Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε

10191 Παπάγου

 

ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών για τη χορήγηση της έκτακτης επιδότησης

 

Σε εφαρμογή της υπ' αριθ. 87618/3-11-2020 (B 4901/7-11-2020) ΚΥΑ και του υπ' αριθ. 92187/9-11-2020 εγγράφου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σας υποβάλλουμε τα οριζόμενα στο άρθρο 5 δικαιολογητικά μαζί με αντίγραφα αποδεικτικών καταβολής των τριμηνιαίων εισφορών του 1%, σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο του υπόψιν Υπουργείου και παρακαλούμε για την καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης.

 

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


sakisgeorgiadis