Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Διαγωνισμός ΟΣΥ για 300 μεταχειρισμένα αστικά: Στις 9 Νοεμβρίου το άνοιγμα των φακέλων προσφορών

Το πιστοποιημένο στο ΕΣΗΔΗΣ, για την αποσφράγιση των προσφορών, αρμόδιο όργανο του αναθέτοντος φορέα (επιτροπή διαγωνισμού), προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης, των φακέλων των προσφορών, κατά το άρθρο 100, του Ν.4412/2016, σε 6 εργάσιμες ημέρες, μετά την.... καταληκτική ημερομηνία προσφορών, που ήταν η Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, επομένως η αποσφράγιση του φακέλου δικαιολογητικών, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Στη συνέχεια η επιτροπή θα ορίσει την ημερομηνία αποσφράγισης των δικαιολογητικών τεχνικής προσφοράς, κάτι που συνήθως συμβαίνει 20-30 ημέρες μετά, ώστε να εξεταστούν οι φάκελοι τεχνικής προσφοράς, μόνο όσων τα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι επαρκή.

Μετά από το στάδιο της εξέτασης των τεχνικών προσφορών, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και θα καταρτισθεί ο πίνακας των εν δυναμει αναδόχων.

Η όλη διαδικασία, μέχρι την παράδοση των λεωφορείων από τους αναδόχους θα κρατήσει 2-3 μήνες και τα πρώτα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2021, στην ευκταία περίπτωση, που δεν θα υπάρχουν προσφυγές κατά του πρακτικού αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενδιαφέρον συμμετοχής επέδειξαν πάνω από 10 προμηθευτές. Με την αποσφράγιση των δικαιολογητικών συμμετοχής θα μάθουμε και πόσοι περνούν το κρίσιμο στάδιο της ορθής υποβολής των δικαιολογητικών, ώστε στη συνέχεια να εξεταστεί η οικονομική προσφορά τους.

sakisgeorgiadis