Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

125 MAN CITY BIOGAS στο Bergen της Νορβηγίας

Η πολύχρωμη πόλη - λιμάνι του Μπέργκεν, περιτριγυρισμένη από βουνά, φιόρδ και δάση, διαθέτει τώρα 125 νέα λεωφορεία MAN Lion's City που λειτουργούν με βιοαέριο. 
Με καύσιμο από επεξεργασμένο βιοαέριο, τα λεωφορεία CNG μπορούν να λειτουργούν με.... σχεδόν ουδέτερο άνθρακα, παρέχοντας έτσι μια βιώσιμη λύση για τις δημόσιες μεταφορές. 
Αυτά τα 125 αστικά λεωφορεία με βιοαέριο που παραδόθηκαν στη νορβηγική εταιρεία Tide Buss AS λειτουργούν στο βόρειο τμήμα του Μπέργκεν, συγκεκριμένα στις περιοχές Åsane, Arna και Osterøy. 
Η Tide Buss ανέλαβε τη λειτουργία αυτών των γραμμών τον Οκτώβριο του 2020, αφού κέρδισε διαγωνισμό που διενήργησε η αρχή δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης, Skyss. 
Η παραγγελία περιλαμβάνει 54 αρθρωτά λεωφορεία MAN Lion's City G μήκους 18 μέτρων, τα οποία κινούνται με κινητήρα αερίου E2876 LUH. Υπάρχει άφθονος χώρος για 49 επιβάτες στα οχήματα. Ο μεταφορέας παραγγέλνει επίσης 50 διαξονικά Lion City μήκους 12 μέτρων, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν έως 37 επιβάτες και 21 λεωφορεία Lion's City L LE. Αυτά τα οχήματα με χαμηλό πάτωμα μήκους 14,7 μέτρων τροφοδοτούνται από κινητήρα φυσικού αερίου E2876 LUH 310 ίππων (228 kW) και μπορούν να φιλοξενήσουν 49 επιβάτες. 
 Για την Tide Buss AS η συνεργασία με την MAN Truck & Bus ξεκίνησε το 2003 με την παράδοση 6 τρόλεϊ. Πέρυσι, η MAN παρέδωσε 84 λεωφορεία Lion's City στη νορβηγική εταιρεία μεταφορών. Μόλις λιγότερα από 400 οχήματα έχουν παρασχεθεί στην εταιρεία για αστικές μεταφορές και τουριστικά ταξίδια.

sakisgeorgiadis