Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Πρώτη είσοδος της UBER στο χώρο των μεταφορών με υπεραστικά λεωφορεία

Η ανακοίνωση έγινε ήδη τον Δεκέμβριο του 2018: Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο με την υπηρεσία Uber Bus. Τώρα, 15 μήνες αργότερα, η υπηρεσία ξεκίνησε και εκτός από τις διαδρομές στο Κάιρο, η Uber προσφέρει δρομολόγια μετ 'επιστροφής μεταξύ Κάιρου και Αλεξάνδρειας και ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση στην υπόλοιπη χώρα τους επόμενους μήνες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Uber στις....
"Διαδρομές λεωφορείων" ή επιλέγοντας προορισμούς ταξιδιού μεταξύ Κάιρου και Αλεξάνδρειας. Κάθε μία από τις 8 διαδρομές διασχίζει εννέα σημεία παραλαβής και αποβίβασης κατά μήκος του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Εισαγάγετε τον προορισμό στην εφαρμογή Uber, ορίστε την επιλογή "Bus", ελέγξτε τον ναύλο, επιλέξτε τον προτιμώμενο χρόνο παραλαβής και μετά πατήστε αίτηση.

Στην εφαρμογή (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab.uberbus&hl=en) εμφανίζεται το στίγμα του λεωφορείου και το σημείο παραλαβής που ορίσατε και θα περιμένει στο σημείο αυτό για μόνο 2 λεπτά. "Άρα μην αργείς!" προειδοποιεί η Uber. «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να σηκώσουμε το χέρι σε ένα γεμάτο λεωφορείο»,  δηλώνει η Uber στο δελτίο τύπου της (https://www.uber.com/en-EG/blog/introducing-uber-bus-a-new-way-to-commute/).


Η Uber Bus χρησιμοποιεί τεχνολογία για να κάνει κράτηση θέσης σε ένα καθαρό, κλιματιζόμενο και όπως λέει η εταιρεία "υψηλής ποιότητας λεωφορείο". Όταν ζητείται μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής, ο ταξιδιώτης θα δει τις πιθανές ώρες για κράτηση και έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει μια ολόκληρη εβδομάδα μπροστά. Οι διαδρομές διαμοιράζονται με άλλους επιβάτες της Uber, και αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με την Uber η τιμή μπορεί να είναι προσιτή.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, με τους επιβάτες και τους οδηγούς να καλούνται να φορούν μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Ο μέγιστος αριθμός επιβατών έχει επίσης μειωθεί για να ενθαρρύνει την τήρηση αποστάσεων, προσθέτει η εταιρεία, ενώ σε κάθε λεωφορείο παρέχονται απολυμαντικά.

Η Uber Bus Egypt ανακοινώθηκε το 2018 ως μέρος του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας στην Αίγυπτο, καθώς επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια.

To εισιτήριο με λεωφορείο, μεταξύ Κάιρου και Αλεξάνδρειας, κοστίζει 90 λίρες Αιγύπτου (5 ευρώ) , η απόσταση είναι 218 χιλιόμετρα, η διάρκεια του ταξιδιού 2,5 ώρες. Οι δύο πόλεις έχουν πληθυσμό 17 εκατομμυρίων μόνιμων κατοίκων και αποτελούν σημαντική αγορά υπεραστικών συγκοινωνιών, αφού μετακινούνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

sakisgeorgiadis