Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

65 νέα λεωφορεία από τη VDL στις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου

Η VDL Bus & Coach παρέχει 65 λεωφορεία mini / midi στις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου (Cyprus Public Transport). Η συνολική παραγγελία αποτελείται από 15 VDL MidCitys και 50 VDL MidEuros. Τα πρώτα 4 MidCitys παραδόθηκαν....
πρόσφατα και ήδη φέρουν τα χρώματα της εταιρείας.

Η "Κυπριακή Δημόσια Συγκοινωνία"  (CPT) είναι μια νέα εταιρεία λεωφορείων και η εταιρεία εκμετάλλευσης της πρωτεύουσας Λευκωσίας και της επαρχίας Λάρνακας για την οποία κέρδισε το συμβόλαιο για τη δημόσια συγκοινωνία στις περιοχές αυτές για 10 χρόνια. Μέχρι τώρα, τις γραμμές αυτές εξυπηρετούσε ο ΟΣΕΛ (Οργανισμός Συγκοινωνίας Επαρχίας Λευκωσίας).

Από αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 5 Ιουλίου 2020, η Cyprus Public Transport (CPT), Κοινοπραξία εταιρειών, που αποτελείται από την Malta Lines Ltd και την Kapnos Airport Shuttle του Πάμπου Αναστασίου, γνωστού στην Κύπρο ως "Καπνός", θα είναι πλέον στο τιμόνι των δημόσιων λεωφορείων της Κύπρου για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Τα 15 MidCitys θα λειτουργούν κυρίως στην ιστορική πρωτεύουσα Λευκωσία και σε ήσυχες διαδρομές μέσω της Λάρνακας, όπου η ζήτηση αλλάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού. Τα 50 VDL MidEuros θα χρησιμοποιηθούν στις λιγότερο κατοικημένες περιοχές, όπου αυτά τα λεωφορεία είναι τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Τα 15 VDL MidCitys έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις δημόσιες συγκοινωνίες και διαθέτουν πολυλειτουργικό τμήμα με χαμηλό δάπεδο για όρθια σημεία ή αναπηρικά αμαξίδια. Οι μικρές διαστάσεις καθιστούν το MidCity ένα ιδανικό όχημα για μεταφορά σε κέντρα πόλεων. Τα οχήματα CPT έχουν 14 θέσεις, 11 θέσεις όρθιου και χώρο αναπηρικής πολυθρόνας με σχετική ράμπα. Τα οχήματα διαθέτουν συνδέσεις USB, κονσόλα εισιτηρίων δίπλα στον οδηγό και διπλή πόρτα πλάτους 1,24 m για γρήγορη και εύκολη ροή επιβατών.

Το VDL MidEuro είναι ένα συμπαγές λεωφορείο και για την Κύπρο διατίθεται σε έκδοση δημόσιων συγκοινωνιών με 17 θέσεις, 1 θέση για τον οδηγό και 1 θέση για τον συνοδηγό. Μετακινώντας τα καθίσματα στο όχημα, είναι δυνατό να δημιουργηθεί χώρος για αναπηρικά αμαξίδια. Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλεκτρική συρόμενη πόρτα και ηλεκτρικό επεκτάσιμο βήμα εισόδου. Υπάρχουν συνδέσεις USB και κονσόλα εισιτηρίων δίπλα στον οδηγό.

Η νέα εταιρεία λεωφορείων CPT είναι μέρος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών μεταφορών που υπάρχει σε 4 ηπείρους. Συνολικά, αυτές οι εταιρείες μεταφορών απασχολούν περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους. Στην Κύπρο, η CPT διαθέτει στόλο περισσότερων από 200 λεωφορείων και πάνω από 500 υπαλλήλους.

Η VDL Bus & Coach αποτελείται από πολλές εταιρείες λεωφορείων που λειτουργούν συνεργατικά στην παγκόσμια αγορά. Η κατασκευή των λεωφορείων, πραγματοποιείται στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Στην Ελλάδα έχει παρουσία δεκαετιών, με το γνωστό σήμα "BOVA".

Σάκης Γεωργιάδης, 2/7/2020


sakisgeorgiadis