Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΗΠΑ: Πορεία 600 λεωφορείων στην πρωτεύουσα, με αίτημα τη διάσωσή τους

Με κεντρικό σύνθημα : Buses Move America / Τα λεωφορεία κινούν την Αμερική
Περισσότερα από 600 λεωφορεία περικύκλωσαν το National Mall στην Ουάσινγκτον, για να επιστήσουν την προσοχή στον κρίσιμο κοινωνικό ρόλο τους.

Οι συμμετέχοντες στο ....
Rolling for Awareness γέμισαν τους δρόμους ανάμεσα στο Μνημείο της Ουάσιγκτον και το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, κομίζοντας μηνύματα που έλεγαν την ιστορία της βιομηχανίας και ζήτησαν χρηματοδότηση που θα βοηθήσει τις εταιρείες να επιβιώσουν έως ότου τα ομαδικά ταξίδια μπορούν να συνεχιστούν με ασφάλεια.



Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από την American Bus Association και την United Motorcoach Association. Οι οδηγοί ενθουσιάστηκαν από τους υποστηρικτές που συναντούσαν στη διαδρομή τους.

Οι ενώσεις λεωφορειούχων των ΗΠΑ ζητούν άμεση ενίσχυση 10 δις δολαρίων για τα χρήματα που έχασαν λόγω των περιορισμών στις μεταφορές και άτοκα δάνεια ύψους 5 δις 

«Οι αεροπορικές εταιρείες, η Amtrak (τρένα) και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν λάβει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξή τους. Από τις 3.000 εταιρείες λεωφορείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 90% είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που χρειάστηκαν να κλείσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19. Κανείς δεν ταξιδεύει, σχεδόν 100.000 εργαζόμενοι - συμπεριλαμβανομένων των οδηγών, των καθαριστών, της συντήρησης και της επισκευής, του διοικητικού και του προσωπικού ασφαλείας - δεν έχουν πλέον εισόδημα ", δήλωσε ο Peter Pantuso, Πρόεδρος της ABA (American Bus Association).

Το ίδιο αίτημα άλλωστε εκφράστηκε πρόσφατα και από την Ένωση των Ελλήνων Λεωφορειούχων (ΠΟΑΥΣ), η οποία ζήτησε την ενίσχυση των ΚΤΕΛ, όπως έγινε με τις αεροπορικές εταιρείες, τις ακτοπλοϊκές κ.λ.π.

sakisgeorgiadis