Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

12 ηλεκτρικά Solaris Urbino 12 παρήγγειλε το Lublin

φωτο: Ο Grzegorz Malec, Διευθυντής της ZTM Lublin - και ο Krzysztof Musiał, Διευθυντής πωλήσεων της Solaris Bus & Coach, υπογράφουν το συμβόλαιο. Με μάσκες....

Η πολωνική πόλη Lublin επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στον "συμπατριώτη" της κατασκευαστή, Solaris, παραγγέλνοντας...
12 ηλεκτρικά λεωφορείων Urbino 12 μέσω του τοπικού φορέα του δικτύου αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς (το δήμο Ztm - Zarząd Transportu Miejskiego ) . Η παράδοση θα είναι σταδιακή, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2021, κατά τον οποίο αναμένονται επτά λεωφορεία μηδενικών εκπομπών ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2022, θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα 5. Η παραγγελία περιλαμβάνει υπηρεσίες μετά την πώληση και επταετή συντήρηση από τον κατασκευαστή.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα τροφοδοτείται από μπαταρίες υψηλής ισχύος Solaris με χωρητικότητα 116 kWh , στις οποίες έχουν ληφθεί μέτρα για να καταστούν κατάλληλες για συνεχή, ταχεία παροχή ενέργειας μέσω παραδοσιακής σύνδεσης plug-in ή, σε λίγα λεπτά, μέσω του παντογράφου που είναι τοποθετημένος στην οροφή, ενώ στην οροφή του οχήματος θα τοποθετηθούν επίσης φωτοβολταϊκά πάνελ για τη βελτιστοποίηση των επιπέδων φόριτσης. Η ισχύς φόρτισης θα είναι 40 kW , εάν δύο λεωφορεία του στόλου μηδενικών εκπομπών είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα, αντί για 80 kW , εάν η λειτουργία αφορά μόνο ένα όχημα.

Τα χαμηλοδάπεδα Solaris Urbino 12, μηδενικών εκπομπών ρύπων, που αγοράστηκαν για την πόλη του Lublin θα επιτρέψουν τη μεταφορά περίπου εβδομήντα επιβατών, 27 από τους οποίους καθήμενοι.

Σύστημα κλιματισμού με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ,
μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων και με τη χρήση καρτών,
διπλές θύρες USB για τη φόρτιση φορητών συσκευών,
σύστημα καταμέτρησης επιβατών και
παρακολούθηση του τι συμβαίνει εντός του σκάφους : είναι ο εξοπλισμός που παρέχεται για τις μονάδες που παραγγέλθηκαν από την πολωνική εταιρεία.

Η συνεργασία της ΖΤΜ Lublin με τη Solaris χρονολογείται από το 1996. Το Lublin ήταν από τις πρώτες πόλεις  στη χώρα, που συνεργάστηκαν με τον κατασκευαστή.
Τον Δεκέμβριο του 2019  η ZΤΜ αγόρασε από τη Solaris δεκαπέντε αρθρωτά τρόλεϊ - το μοντέλο Trollino 18 - και είκοσι Urbino 12 Electrics , με στόχο τη μετάβαση σε  100% οικολογική βιώσιμη προσφορά κινητικότητας. Πολλές επενδύσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των αστικών υποδομών επαναφόρτισης στην πόλη, κάτι που είναι η πρώτη προτεραιότητα άλλωστε σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη. Χιλιάδες σημεία φόρτισης και λεωφορεία zero emisson είναι αυτή τη στιγμή, ο στόχος όλων των συγκοινωνιακών φορέων της Β.Ευρώπης.


  • H πόλη Lublin είναι η 9η σε μέγεθος πόλη της Πολωνίας με πληθυσμό 350.000 κατοίκους
  • H ZTM είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ztm.lublin.eu/)
  • H Solaris Bus and Coach (solarisbus.com/) είναι Πολωνική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων, που ξεκίνησε την παραγωγή λεωφορείων το 1976 και ανήκει στον Ισπανικό όμιλο CAF (caf.net/) που κατέχει το σύνολο των μετοχών της 

sakisgeorgiadis