Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Τροπολογία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των ΜΜΜ Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ-ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ-ΜΕΤΡΟ)

 Εισάγεται σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου για..... συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια τη Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

Το ν/σ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Παρασκευή 28/06.

Υπέρ του νομοσχέδιου ψήφισε η ΝΔ, καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα τυπικά δήλωσαν «επιφύλαξη» να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία τους τόσο για τη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου όσο και σε σειρά διατάξεών του.

Στο σ/ν κατατέθηκε τροπολογία με τίτλο : "Επιχορήγηση Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης - Αντικατάσταση παρ. 3 άρθρου 11 ν. 4482/2017", σύμφωνα με την οποία:

"Η παράγραφος 3 του άρθρου 11 του ν.4482/2017 (Α' 102) , περί επιχορηγήσεων του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), αντικαθίσταται ως εξής:
3. Η Ο.Σ.Ε.Θ. δύναται να λαμβάνει και επιχορηγήσεις που προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό για τη σύναψη και εκτέλεση συμβάσεων συγκοινωνιακού έργου και όλων των υποστηρικτικών συστημάτων, αναλωσίμων, υπηρεσιών που υποστηρίζουν την παροχή συγκοινωνιακού έργου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της".

(η παράγραφος μέχρι σήμερα*:

3. Η Ο.Σ.Ε.Θ. δύναται να λαμβάνει και επιχορηγήσεις που προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό για τη σύναψη και εκτέλεση συμβάσεων συγκοινωνιακού έργου.
*Όπως προστέθηκε με το Άρθρο 141 Νόμος 4764/2020 με ισχύ την 23/12/2020 )

Η ρύθμιση αυτή τίθεται, επειδή ο ΟΣΕΘ θα πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια των (πλαστικών ή έγχαρτων) καρτών εισιτηρίου του ΑΣΣΚ (Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου), τις οποίες θα προμηθεύονται οι επιβάτες, από 30 περίπου σημεία έκδοσης σε κεντρικούς , πολυσύχναστους χώρους της Θεσσαλονίκης.





sakisgeorgiadis